ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Cydia / 10 μύθοι για το JailBreak που καταρρίπτονται

10 μύθοι για το JailBreak που καταρρίπτονται

Με το πέρασμα των χρόνων έχουν ακουστεί διάφοροι μύθοι για το jailbreak, τους ανθρώπους που κάνουν jailbreak, καθώς επίσης και τον γενικό λόγο ύπαρξης του jailbreak. Τι είναι αλήθεια όμως και τι όχι; Χάνετε την εγγύηση της συσκευής σας με το jailbreak; Είναι δύσκολο να το κάνετε; Είναι απαραίτητο να το κάνετε;

Σε αυτό μας το άρθρο, θα αναλύσουμε και θα καταρρίψουμε 10 μύθους για το jailbreak. Θα σας αποδείξουμε τους λόγους που ακόμη κάνουμε jailbreak, καθώς επίσης και για τον λόγο που μπορεί να το περιμένετε λίγο διαφορετικό από ότι το περιμένετε.

Jailbreak-Myths-1024x768

 

 

Χάνω την εγγύηση αν κάνω JailBreak;

To JailBreak δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνιμο. Αν χρειαστεί οποιοδήποτε service η συσκευή σας, τότε απλά χρησιμοποιείστε το Tweak Cydia Impactor για να κάνετε unjailbreak, πριν πάτε την συσκευή σας για οποιοδήποτε service, ή ακόμη μπορείτε να κάνετε και ένα πλήρες restore μέσω του iTunes. H Apple δεν μπορεί να ελέγξει με σιγουριά αν έχετε κάνει JailBreak την συσκευή σας μετά από ένα restore.

 

Θα γίνει πιο αργή η συσκευή μου αν κάνω JailBreak;

Σίγουρα, μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση πάρα πολλά JailBreak Tweaks και σίγουρα κάποια από αυτά μπορούν να κάνουν πιο αργή την συσκευή σας. Αλλά αν κάνετε σωστή χρήση του JailBreak και κάνετε εγκατάσταση συγκεκριμένα Tweaks, τότε η συσκευή σας θα συνεχίσει να είναι όπως ήταν πριν κάνετε JailBreak. Μάλιστα, κάποια JailBreak Tweaks έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν την συσκευή σας.

 

Θα κάνει λιγότερη ασφαλή την συσκευή μου το JailBreak;

Αυτό κατά κάποιο τρόπο μπορεί να είναι αλήθεια, αν δεν κάνετε σωστή χρήση του JailBreak, αλλά μην ξεχάσετε πως μπορεί να κάνει την συσκευή σας, ακόμη πιο ασφαλή. Στην πραγματικότητα, στο παρελθόν, οι developers του JailBreak, είχαν επιδιορθώσει αρκετά bugs τα οποία υπήρχαν στο λογιμικό iOS, πριν ακόμη δώσει κάποια επίσημη ενημέρωση η ίδια η Apple. Αν, λοιπόν, κάνετε συνετή χρήση του JailBreak και μείνετε μακρυά από οποιοδήποτε third-party repo, πειρατικές εφαρμογές, άγνωστα Tweaks και γενικά δεν ανοίξετε κάποια πρόσβαση προς την συσκευή σας εγκαθιστώντας το OpenSSH ή το AFC2, τότε σίγουρα θα είναι αρκετά ασφαλής η συσκευή σας.

 

Είναι παράνομο το JailBreak;

Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα/μύθο που έχει ακουστεί για το JailBreak!

 

To JailBreak είναι μόνο για συγκεκριμένους χρήστες

Κάποιοι χρήστες πιστεύουν πως το JailBreak είναι μόνο για συγκεκριμένους και όχι για όλους. Αυτή η σκέψη είναι -επιτρέψτε μου την έκφραση- πολύ ηλίθια. Ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει JailBreak τις συσκευές τους. Γνωρίζω μεγαλύτερους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάνει JailBreak, αρκετούς Celebrities, μουσικούς και κάθε είδους άλλον άνθρωπο, που κάνει JailBreak για την δική τους ευκολία ο κάθε ένας.

 

Η διαδικασία για να κάνεις JailBreak είναι δύσκολη

To να κάνει κάποιος JailBreak την συσκευή του, αποτελεί αρκετά γρήγορη διαδικασία. Λιγότερο χρόνο θα σας πάρει να κάνετε JailBreak, από το να ετοιμάσετε μία κούπα καφέ. Πιστέψτε με, ακόμη και σε κάποιον που δεν έχει καμία γνώση και ακολουθεί απλές οδηγίες να δώσετε την συσκευή σας να κάνετε JailBreak, τότε σίγουρα θα μπορέσει να το κάνει.

 

Το JailBreak κοστίζει σε χρήματα

Το να κάνεις JailBreak είναι δωρεάν και ποτέ δεν θα πρέπει να πληρώσετε για να κάνετε JailBreak. Για αυτό να ξέρετε πως αν κάποιος σας ζητήσει λεφτά για το JailBreak, τότε να είστε σίγουροι πως κάτι δεν πάει καλά.

 

Το JailBreak καταναλώνει την μπαταρία του κινητού πολύ γρήγορα

Αυτό μπορεί και να είναι -κατά ένα μέρος- αλήθεια, αλλά μην ξεχνάτε πως και το να τρέχεις ένα οποιοδήποτε παιχνίδι για πολύ ώρα, μπορεί να καταναλώσει την μπαταρία σας το ίδιο γρήγορα. Πάλι θα αναφέρουμε πως θα πρέπει να κάνετε συνετή χρήση του JailBreak και να επιλέγετε σωστά τα Tweaks που θα έχετε στην συσκευή σας. Το ότι έχετε απλά κάνει JailBreak στην συσκευή σας δεν σημαίνει πως θα “τελειώνει” η μπαταρία σας πολύ γρήγορα σε σχέση με πριν. Μάλιστα, κάποια Tweaks είναι σχεδισμένα για να βελτιώσουν την απόδοση της μπαταρίας σας.

 

Το JailBreak το κάνουμε μόνο για τις πειρατικές εφαρμογές

Αυτό αποτελεί έναν ακόμη μύθο. Παρά το γεγονός πως ορισμένοι χρήστες κάνουν χρήση πειρατικών εφαρμογών μέσω του JailBreak, σίγουρα δεν αποτελεί τον πραγματικό λόγο για να κάνει κάποιος JailBreak στην συσκευή του και σίγουρα δεν αποτελεί τον λόγο που κάνουν JailBreak αρκετοί χρήστες. Πειρατικές εφαρμογές χρησιμοποιούν και χρήστες οι οποίοι δεν έχουν JailBreak. Γνωρίζουμε πως αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν το JailBreak για να κάνουν οποιαδήποτε παραμετροποίηση στην συσκευή τους και όχι για να κάνουν χρήση οποιασδήποτε πειρατικής εφαρμογής.

 

Το JailBreak δεν πλέον απαραίτητο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό θέμα στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία picture-in-picture στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να επιταχύνετε τα animations στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να κάνετε περιήγηση σε native αρχεία του συστήματος στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο Wii U Pro Controller ή ένα Dual Shock controller στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να κάνετε μαγνητοσκόπηση της οθόνης σας στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε παραμετροποίηση στο Control Center στο iPhone σας χωρίς JailBreak; Όχι; Δεν μπορείτε; Τότε σίγουρα το JailBreak σας είναι ακόμη απαραίτητο.

Αυτοί, λοιπόν, είναι κάποιοι από τους μύθους γύρω από το JailBreak, οι οποίοι καταρρίπτονται και σίγουρα πολλά από αυτά που έχετε ακούσει δεν είναι αλήθεια.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.