ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / 15χρονος πεθαίνει σε εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone 5C

15χρονος πεθαίνει σε εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone 5C

worker

Ένας από τους κατασκευαστές προϊόντων της Apple έγινε στόχος των μέσω ενημέρωσης σήμερα και όχι για καλό λόγο μιας και έχουμε μια νέα αναφορά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα αυτή την φορά δεν αφορά την Foxconn.

Αυτή την φορά έχουμε την Ταϊβανέζικη εταιρεία Pegatron που πλέον αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή της Αpple έχοντας “κλέψει” μια πληθώρα παραγγελιών από την Foxconn.

H Apple λοιπόν καλείται ακόμη μια φορά να ερευνήσει μια σειρά θανάτων εργαζομένων της συγκεκριμένης εταιρείας και συγκεκριμένα για ένα από τα εργοστάσια συναρμολόγησης Apple προϊόντων στην Σαγκάη. Το τραγικό και πάρα πολύ λυπηρό είναι πως η ερεύνα αφορά και ένα παιδί 15 μόλις χρονών το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στην γραμμή συναρμολόγησης των iPhone 5C από πνευμονία βαριάς μορφής.

Εκπρόσωπος της Pegatron αρνήθηκε να αναφέρει το ακριβή αριθμό θανάτων στα εργοστάσια της εταιρείας λέγοντας απλά ότι “δίνουμε προσοχή στις συνθήκες εργασίας” ενώ τόνισε πως η αρχές δεν έχουν βρει σε ελέγχους κάτι μεμπτό.

 Η China Labor Watch ανακοίνωσε μια έκθεση κόλαφο τονίζοντας τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

“Ο 15χρονος Shi Zhaokun δούλευε για λογαριασμό της Pegatron την στιγμή που το εργοστάσιο απαιτεί από τους εργαζομένους να δουλεύουν βάρδιες 12 ωρών κάθε μέρα. Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να αλλάζουν βάρδιες μεταξύ νύχτας και μέρας μόνο μια φορά κάθε τρεις μήνες. Δουλεύανε ακόμη και στις επίσημες αργίες”

Ο άτυχος 15χρονος μάλλον είχε προσκομίσει πλαστά δικαιολογητικά για να αποκρύψει την ηλικία του και για να κερδίσει έστω και με αυτό τον τρόπο τα προς το ζην.

Η Apple δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.