ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / 27 χρονών Mac γίνεται hack και μπορεί να προσφέρει πλοήγηση στο διαδίκτυο

27 χρονών Mac γίνεται hack και μπορεί να προσφέρει πλοήγηση στο διαδίκτυο

156861-1280

O Jeff Keacher κατάφερε να κάνει τον 27 χρονών Mac του να μπορεί να κάνει πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το Mac Plus του έχει 8 MHz CPU, 4 MB RAM, 50 MB hard drive, και 512 x 342 pixel ασπρόμαυρη οθόνη. Για να τα καταφέρει ο Keacher χρειάστηκε έναν πλοηγό, ένα TCP/IP stack, και έναν τρόπο να συνδέσει το μηχάνημα με το διαδίκτυο.

Ο πλοηγός ήταν εύκολο να βρεθεί. Ο MacWeb 2.0 που μπορεί να τρέξει στο Plus μπορεί να κάνει render HTML και να διαβάσει HTTP.

Για την σύνδεση στο διαδίκτυο τα πράγματα όμως ήταν πιο δύσκολα. Για το hardware χρειάστηκε να συνδέσει ένα Raspberry Pi στο router και με ένα σειριακό καλώδιο και μερικούς παλαιούς αντάπτορες να συνδέσει το Pi στο Mac. Για το λογισμικό έγινε η χρήση του MacTCP  που είναι συμβατό με MacPPP, MacPPP και επικοινωνεί τόσο με  SLiRP, και SLiRP έτσι ώστε τελικά η Ethernet σύνδεση να γίνει εφικτή.

Επίσης με την βοήθεια της Python, Requests, Flask, και του Beautiful Soup όλα ήταν έτοιμα.

Παρόλο που η πλοήγηση είναι απίστευτα αργή όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.