ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Apple κατασκευάζει ένα νέο 3D σύστημα αισθητήρων για την πίσω κάμερα του iPhone

H Apple κατασκευάζει ένα νέο 3D σύστημα αισθητήρων για την πίσω κάμερα του iPhone

iphone-x-camera

To Bloomberg σήμερα αναφέρει πως η Apple κατασκευάζει ένα νέο 3D σύστημα αισθητήρων για το 2019 iPhone. Αυτός ο αισθητήρας θα δουλεύει διαφορετικά από τον TrueDepth που συναντήσαμε φέτος στο iPhone X και για το Face ID και θα δίνει μια αίσθηση βάθους και άλλα χαρακτηριστικά στην κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κατά πολύ αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά στο τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας για την κάμερα αυτή. Αυτή την στιγμή τόσο το iPhone X όσο και το iPhone 8 Plus χρησιμοποιούν ένα τέτοιο βάθος χρησιμοποιώντας το σύστημα διπλών φακών που έχουν.

Το Bloomberg αναφέρει πως η Apple θα αλλάξει αυτή την τεχνολογία με μια νέα και πιο αποτελεσματική.

Αυτή την στιγμή το TrueDepth σύστημα της Apple “ρίχνει” εμπρόσθια γύρω στις 30.000 κουκκίδες οι οποίες εν συνεχεία αναλύονται από την συσκευής. Οποιαδήποτε ανομοιομορφία εντοπίζεται από τις κουκκίδες αυτές καταγράφεται και έτσι δημιουργείται ένα χάρτης βάθους. Εν ολίγοις κάπως έτσι το Face ID παίρνει τα 3D δεδομένα που χρειάζεται για την αναγνώριση προσώπου.

Ο νέος αισθητήρας που κατασκευάζει η Apple για τα 2019 iPhones θα βασίζεται σε διαφορετικούς αλγόριθμους και θα υπολογίζει τον χρόνο που χρειάζεται το laser να “χτυπήσει” πάνω σε ένα αντικείμενο και να γυρίσει πίσω.

Η τεχνολογία βέβαια TrueDepth θα παραμείνει στην εμπρόσθια κάμερα των μελλοντικών iPhone.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Apple συνεχίζει δυναμικά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας και επενδύει τόσο σε hardware όσο και σε software.

 

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά