ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / 7 λόγοι για τους οποίους η συνεργασία με την ΙΒΜ μπορεί να σημαίνει πολλά για την Αpple

7 λόγοι για τους οποίους η συνεργασία με την ΙΒΜ μπορεί να σημαίνει πολλά για την Αpple

apple-ibm1

H χθεσινή είδηση συνεργασία της Apple με την IBM έσκασε σαν βόμβα και μάλιστα από το πουθενά μιας και μέχρι πρότινος τίποτα δεν είχε διαρρεύσει από καμιά πλευρά σχετικά με αυτό.

Ακόμη δεν έχουμε δει τις πρώτες αντιδράσεις ούτε από την Wall Street αλλά ούτε και από τους αναλυτές μιας και επικρατεί μια απορία για το που μπορεί να φτάσει αυτού του είδους η συνεργασία δυο ιστορικά αντιμαχόμενων πλευρών. Πολλοί επίσης από εσάς μπορεί να είπατε ε και τι έγινε; ειδικά μιας και το κέντρο της κίνησης αυτής αφορά των επιχειρησιακό χώρο αλλά όπως θα δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες εξελίξεις για την Apple στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με το 9to5Mac υπάρχουν 7 λόγοι για τους οποίους στα επόμενα χρόνια μπορούμε να δούμε την Apple να επιτυγχάνει μια σημαντική πρόοδο στο χώρο των επιχειρήσεων και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν έναν έναν αυτούς τους λόγους.

1) Πίσω τον Ιανουάριο ο Tim Cook κοιτώντας την είσοδο του iOS στις επιχειρήσεις είχε δώσει μερικά εντυπωσιακά νούμερα χρησιμοποιώντας και την λέξη “φανταστικά” μιας και το iPhone είχε εισχώρηση στο 97% των επιχειρήσεων του Fortune 500 με το iPad να τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα φτάνοντας στο 98%. Κάποιος λοιπόν θα μπορούσε να πει πως δεν υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη εισχώρηση αλλά θα έκανε λάθος. Αυτό γιατί αν μια εταιρεία αγοράζει μερικά iPads η Apple μπορεί να πει πως αυτά χρησιμοποιούνται στην εταιρεία. Δεν γνωρίζουμε όμως πόσες από αυτές τις Fortune 500 εταιρείες έχουν αγοράσει iOS συσκευές σε εκατοντάδες ή χιλιάδες. Αν για παράδειγμα τα iPads τα χρησιμοποιούν υψηλόβαθμα στελέχη αυτό αυτόματα σημαίνει πως η Apple έχει ένα τεράστιο χώρο να αυξήσει τις πωλήσεις της και την εισχώρηση της σε μια εταιρεία πουλώντας iPad σε ολόκληρα τμήματα επιχειρήσεων.

blackberry1

2) Αν και αντικειμενικά μιλώντας η BlackBerry μπορεί να είναι νεκρή στην αγορά των καταναλωτών πάρα αυτά έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στις επιχειρήσεις. Η δύναμη της συνήθειας σημαίνει πως πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν παραμείνει σε μια πλατφόρμα smartphone που αργοπεθαίνει και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βρουν μια εναλλακτική και αποδοτική λύση. Τα iPhones με εφαρμογές για επιχειρήσεις και την ανάλογη υποστήριξη στα επόμενα χρόνια μπορεί να αποτελέσουν την χρυσή λύση για όλες αυτές τις εταιρείες.

global1

3) Αν και υπάρχουν αγορές που το iOS κυριαρχεί στο χώρο των επιχειρήσεων υπάρχουν αρκετές στις οποίες υπάρχουν τεράστια περιθώρια προόδου και ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται στο Business Insider η Apple έχει λιγότερο από το μισό μερίδιο αγοράς στο EMEA  (Europe, Middle East and Africa) – ενώ υπάρχει πολύς χώρος ακόμη και στην Νότια Αμερική.

4) Αν και οι προηγούμενες συνεργασίες της Apple με την IBM οδήγησαν σε αποτυχίες (Το PowerPC εγκαταλείφτηκε για χάρη της Intel, Η γλώσσα προγραμματισμού Taligent εγκαταλείφτηκε και από τις δύο εταιρείες ενώ ο Steve Jobs σκότωσε το OpenDoc όταν επέστρεψε στην Apple το 1997), αυτή είναι η πρώτη φορά που η κάθε εταιρεία συνεργάζεται με τα πιο δυνατά χαρτιά της. Η Apple είναι φανταστική στο να δημιουργεί συσκευές και πλατφόρμες ενώ η IBM είναι φανταστική στο να χτίζει και να υποστηρίζει επιχειρησιακά σύστημα.

5) Μεγαλώνοντας την χρήση του iOS δεν βοηθάει μόνο στην πώληση περισσότερων iPhones και iPads αλλά παράλληλα επεκτείνει και το υπόλοιπο οικοσύστημα της Apple στον χώρο των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος τους χρησιμοποιούν Windows PCs. Το iPhone αποτελεί τον αριθμό ένα ελκυστικό αντικείμενο ώστε κάποιος αργότερα να αγοράσει και ένα iPad και εν συνεχεία και ένα Mac. Σε βάθος χρόνου λοιπόν αυτό μπορεί να πιάσει και στις επιχειρήσεις αν ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν iPhones.

google-apps-1024x575

6) Αν και το iOS κερδίζει το Android στον χώρο των επιχειρήσεων μέχρι στιγμής, οι εταιρείες δείχνουν πλέον μεγάλο ενδιαφέρον στις εφαρμογές της Google για μια σειρά ενεργειών. Η Google πιέζει σκληρά πάνω σε αυτό έτσι ώστε να περάσει το Android σε αυτό τον χώρο. Η Apple περισσότερο από ποτέ άλλοτε πρέπει να υπερασπιστεί το έδαφος αυτό και να αμυνθεί όσο καλύτερα μπορεί.

7) Οι καταναλωτές συνήθως παίρνουν αποφάσεις με βάση την οικειότητα. Πολλοί Android χρήστες smartphone και tablet παραμένουν με αυτή την πλατφόρμα γιατί ξέρουν πως να την χρησιμοποιούν και δεν θέλουν να χάσουν χρόνο για να μάθουν μια άλλη. Η έκθεση και η εξοικείωση στο iOS στον εργασιακό χώρο θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς χρήστες στο να οδηγηθούν πιο ομαλά και εύκολα στο iOS.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.