ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / 78% όλων των iPhones έχουν ενεργοποιημένο το Activation Lock

78% όλων των iPhones έχουν ενεργοποιημένο το Activation Lock

iOS-7-Activation-Lock-Gets-Thumbs-Up-from-US-Government-370426-2-640x495

Όταν η Apple μας παρουσίασε το iOS 7 ένα από τα χαρακτηριστικά του που ανακούφισε κάπως τις αρχές ήταν το Activation Lock, η υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εντοπισμό, κλείδωμα αλλά και να σβήσουν τα δεδομένα τους από απόσταση σε περίπτωση κλοπής.

Το Activation Lock είναι μια πραγματικά χρήσιμη υπηρεσία που αν ενεργοποιηθεί ο κλέφτης δεν μπορεί να κάνει hard reset και να το μεταπουλήσει. Αν ειδικά αναλογιστεί κανείς τι διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές iOS συσκευών η Apple πραγματικά προσπάθησε να δώσει μια καλή λύση και όπως φαίνεται οι χρήστες την αγκάλιασαν άμεσα μιας και σχεδόν 4 στα 5 iPhones έχουν ενεργοποιημένη αυτή την υπηρεσία.

Η παραπάνω πληροφορία έρχεται από τον εισαγγελέα George Gascón, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους κατασκευαστές κινητών συσκευών να αυξήσουν την ασφάλεια τους.

Σε ένα poll που έστησε στο Facebook ο Gascón ανακάλυψε πως 78% των 313 ανθρώπων που απαντήσανε είχανε είτε το Find my iPhone ή το Activation Lock ενεργοποιημένο στην συσκευή τους.

Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά “Μέχρι το Activation Lock να ενσωματωθεί πλήρως θα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν θα το έχουν ενεργοποιημένο στην συσκευή τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μιας και ένας έμπειρος κλέφτης μπορεί να καταλάβει αν η συσκευή έχει ενεργοποιημένο το εν λόγω σύστημα ασφάλειας ή όχι¨

Πάρα αυτά η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε κάτι για τις εκατομμύρια κλοπές συσκευών που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια με άλλες εταιρείες σύντομα να ακολουθούν σύντομα.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.