ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / 9 έξτρα Shortcuts για Mac που θα σας κάνουν την ζωή ευκολότερη | Οδηγίες

9 έξτρα Shortcuts για Mac που θα σας κάνουν την ζωή ευκολότερη | Οδηγίες

macbook-keyboard-backlit-640x426

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από Mac συντομεύσεις πληκτρολογίου που έχουν ως στόχο να σας κάνουν την ψηφιακή ζωή ευκολότερη και θα σας βοηθήσουν να γίνεται πιο παραγωγικοί. Την περασμένη εβδομάδα σας παρουσιάσαμε τις 10 καλύτερες τέτοιες συντομεύσεις για το Mac πληκτρολόγιο σας που μπορείτε να βρείτε τις ΕΔΩ

Σήμερα σας έχουμε μερικές ακόμη όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Control-F2 - Η συντόμευση αυτή θα σας δώσει γρήγορη πρόσβαση στο μενού του Mac σας και θα μπορείτε να κάνετε highlight οποιοδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα με τα βέλη. Όταν οριστικοποιήσετε τι θέλετε απλά πατήστε το Return.

Command-Spacebar – Απλό και εύκολο. Με αυτή την συντόμευση θα ανοίξετε το Spotlight

Command-M – Η συντόμευση αυτή θα τοποθετήσει ένα τρέχον παράθυρο σας σε σμίκρυνση στο Dock. Δουλεύει για οποιοδήποτε ενεργό παράθυρο έχετε ανοιχτό στο προσκήνιο.

Command-Delete, Command-Shift-Delete – Με την σειρά αυτή συντομεύσεων μπορείτε να τοποθετήσετε αρχεία και φακέλους στον κάδο πάρα πολύ γρήγορα. Με την πρώτη συντόμευση στέλνετε λοιπόν άμεσα το επιλεγμένο σας αρχείο στον κάδο ενώ με την δεύτερη καθαρίζετε το σύνολο του κάδου σας.

Control-Command-Shift-3 και -4 – Χωρίς την χρήση του Control όπως είδαμε και στον προηγούμενο οδηγό μας κάνετε λήψη ενός screenshot ολόκληρης της οθόνης σας ενώ με το δεύτερο μέρος αυτής. Αν τώρα προσθέσετε και το Control τότε η εικόνα δεν θα αποθηκευτεί στην επιφάνεια εργασίας σας αλλά στο clipboard.

Command-P – Με αυτή την συντόμευση μπορείτε να εκτυπώσετε οποιοδήποτε παράθυρο έχετε ενεργό εκείνη την στιγμή.

Command-NCommand-Shift-N – Η εν λόγω είναι μια συντόμευση στο Finder με την πρώτη να ανοίγει ένα νέο Finder παράθυρο και την δεύτερη να δημιουργεί ένα νέο φάκελο.

Command-Z – Μια πολύ χρηστική συντόμευση μιας και ουσιαστικά με την χρήση της αναιρείτε την τελευταία σας ενέργεια.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.