ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Aγοράζοντας ή Πουλώντας ένα μεταχειρισμένο iPhone ή iPad με iOS 7 (Τι να προσέξετε)

Aγοράζοντας ή Πουλώντας ένα μεταχειρισμένο iPhone ή iPad με iOS 7 (Τι να προσέξετε)

activation-featured-840x420

Αποτελεί πλέον κοινή γνώση πως το iOS είναι ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα το οποίο πλέον έγινε ακόμη περισσότερο με τις προσθήκες που έφερε το iOS 7. H αναβάθμιση που έκανε η Apple στην Find My iPhone υπηρεσία της μπορεί εύκολα να καταστήσει την συσκευή σας σε ένα πανάκριβο τούβλο αν πέσει αυτή στα λάθος χέρια.

Η αναβάθμιση αυτή στην ασφάλεια ασφαλώς και είναι κάτι πολύ καλό για όλους μας αλλά στην περίπτωση της αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων συσκευών έχει δημιουργήσει αρκετούς πονοκεφάλους μιας και μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξετε να έχετε ή να δώσετε μια συσκευή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Πλέον αν η συσκευή σας κλαπεί μπορείτε να κάνετε μια σειρά ενεργειών έτσι ώστε να κάνετε την μεταπώληση της πραγματικό εφιάλτη για τον ληστή. Μπορείτε μέσω του Find My iPhone και σε συνδυασμό με το Activation Lock/Passcode να δημιουργήσετε ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από αυτήν.

restore-iphone-lock

Σε καμιά περίπτωση λοιπόν αν βρείτε μια αγγελία για ένα μεταχειρισμένο iPhone ή iPad μην επαναπαυθείτε στην συσκευασία και την εμφάνιση της συσκευής ενώ αν χρησιμοποιηθεί σε σας ποτέ η ατάκα “Λειτουργεί άψογα, δες είναι αυθεντικό αλλά δεν το έχω φορτίσει για να στο ανοίξω” προσπεράστε χωρίς δεύτερη σκέψη.

lost-mode

Αν η συσκευή είναι λειτουργική από την άλλη το πρώτο σημάδι για το αν έχει κλαπεί θα είναι η εμφάνιση του μηνύματος  “This iPhone Has Been Lost”. Αν αυτό δεν εμφανιστεί ζητήστε από τον πωλητή να σας ξεκλειδώσουν την συσκευή χρησιμοποιώντας το passcode τους. Μετέπειτα πηγαίνετε στα Settings > iCloud και δείτε αν η συσκευή είναι συνδεμένη με κάποιο iCloud λογαριασμό.

icloud-settings2

 

Εν συνεχεία στην ίδια οθόνη κατεβείτε πιο κάτω και βρείτε το Find My iPhone/iPad αν είναι ενεργοποιημένο. Αν η συσκευή έχει και τις δυο αυτές επιλογές ενεργοποιημένες θα θέλετε ο πωλητής να πάει στα Settings > General > Reset και Erase All Content and Settings πριν αγοράσετε την συσκευή.

reset-iphone

Αν ο πωλητής δεν μπορεί να βάλει τον κωδικό ή αρνηθεί να αφαιρέσει όλες τις ρυθμίσεις πριν σας το παραδώσει τότε μην προβείτε σε καμιά περίπτωση στην αγορά της.

Τώρα αν είστε πωλητής τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι παρόμοια εφόσον η συσκευή σας έχει το iOS 7.

Πριν την πουλήσετε λοιπόν.

1. Πηγαίνετε στα Settings>iTunes and App Store και κάντε αποσύνδεση του λογαριασμού σας.

2. Πηγαίνετε στα Settings>Messages και απενεργοποιήστε την υπηρεσία του iMessage

3. Πηγαίνετε στα Settings>iCloud και απενεργοποιήστε την υπηρεσία Find my iPhone 

4. Πηγαίνετε στα Settings > General > Reset και Erase All Content and Settings

Τα βήματα 3 και 4 είναι απαραίτητα έτσι ώστε να μην παραδώσετε μια συσκευή που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον νέο της αγοραστή ενώ τα βήματα 1 και 2 διασφαλίζουν ακόμη περισσότερο τα προσωπικά σας στοιχεία.

Να είστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί τόσο στην πώληση όσο και στην αγορά συσκευών με το iOS 7 εγκατεστημένο έτσι ώστε να μην έχετε προβλήματα.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.