ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / AirDrop και Hotspot στο iOS 8 και OS X Yosemite | Εξήγηση

AirDrop και Hotspot στο iOS 8 και OS X Yosemite | Εξήγηση

wwdc_2014_continuity_icons

Mπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όσο το Handoff  αλλά τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά της υπηρεσίας της Apple με το όνομα Continuity που θα δούμε στο iOS 8 και στο OS X Yosemite υπόσχονται να κάνουν την ζωή ευκολότερη σε όποιον έχει iPhone, iPad και Mac.

To AirDrop έκανε την εμφάνιση του στο OS X Lion πίσω το 2011. Χρησιμοποιούσε μια μίξη Bonjour (zero config) και personal area networking (PAN) για να σκανάρει και να ανακαλύψει αλλά και το σημαντικότερο να στείλει αρχεία μεταξύ διαφορετικών Mac αλλά μέχρι και πρότινος η Apple δεν το είχε εισαγάγει στο iOS.

Tελικά αυτό άλλαξε με την έλευση του iOS 7. Πάρα αυτά το παράδοξο ήταν πως αν και το AirDrop υπήρχε στο iOS το πρωτόκολλο ήταν δομημένο τελείως διαφορετικά από το αντίστοιχο για Mac μιας και χρησιμοποιούσε μια τεχνολογία Bluetooth LE και Wi-Fi  για την μεταφορά δεδομένων. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος με άρτια υλοποίηση αλλά το κακό ήταν πως δεν ήταν συμβατός με παλαιότερες εκδόσεις του OS X.

wwdc_2014_airdrop_icon

Αυτό αλλάζει πλέον με την έλευση του OS X Yosemite το οποίο όπως και το iOS θα χρησιμοποιεί Bluetooth LE και Wi-Fi. Η Apple δεν έχει αναφέρει κάτι για την ασφάλεια ακόμη αλλά υπολογίζουμε πως η επικοινωνία θα είναι απίστευτη ασφαλή. Μεταξύ iOS συσκευών βέβαια δεν αλλάζει κάτι.

Μεταξύ iPhone/iPad και Mac όταν η iOS θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο του AirDrop στον OS X Finder και η επιλογή αποθήκευσης. Οι OS X συσκευές θα εμφανίζονται πλέον κανονικά όπως και οι υπόλοιπες iOS  συσκευές τόσο στο iPhone όσο και στο iPad.

Μεταξύ δύο Mac η επικοινωνία θα είναι κανονική και εκεί και επιπλέον θα έχετε την επιλογή του “AirDrop with Older Macs”.

Εν κατακλείδι πλέον όπου και να βρίσκεται κάποιο αρχείο σας θα μπορεί να μετακινηθεί άνετα σε οποιαδήποτε Apple συσκευή σας με μερικά μόνο κλικς.

wwdc_2014_tethering_icon

Πηγαίνοντας τώρα στο χαρακτηριστικό του Hotspot σίγουρα θα θυμάστε πως το tethering από ένα iPad ή ένα iPhone σε ένα Mac ήταν λίγο πονοκέφαλος. Αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Πλέον το Mac ή το iPad WiFi μπορεί αυτόματα να συνδεθεί με το iPhone ή το cellular iPad σας και μπορείτε να έχετε Internet άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.