ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Πως η εισαγωγή μιας κάμερας θα έκανε το Apple Watch μοναδικό πραγματικά

Πως η εισαγωγή μιας κάμερας θα έκανε το Apple Watch μοναδικό πραγματικά

cameracomp

Με την εισαγωγή της cellular συνδεσμολογίας στο Apple Watch Series 3 είναι πλέον πολύ βολικό να αφήσεις το κινητό σου στο σπίτι για μια γρήγορη εξόρμηση εξωτερικά αυτού. Όταν όμως θελήσεις να κάνεις λήψη μιας γρήγορης φωτογραφίας ή να έχεις μια FaceTime κλήση τότε το Apple Watch σου δεν θα μπορέσει να σε εξυπηρετήσει.

Το παραπάνω παραμένει ακόμη και σήμερα ένα από τα στοιχεία που δεν δίνουν την απόλυτη ελευθερία στην wearable συσκευή της Apple. Ναι μιλάμε για την ενσωμάτωση μιας κάμερας.

Στην αρχή αυτή η εισαγωγή μπορεί να σας φανεί όχι απαραίτητη και στην τελικά ποιος θέλει πάντα μια κάμερα στον καρπό του. Πάρα αυτά η Apple τα τελευταία χρόνια ετοιμάζει τεχνολογίες έτσι ώστε να δούμε μια κάμερα στο Apple Watch.

Παρακάτω σας εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους μάλιστα μια τέτοια προσθήκη να είναι πλέον κατάλληλη για το Apple Watch.

Τεχνολογία 

Η Apple δοκιμάζει αυτή την ιδέα εδώ και χρόνια. Από τον Ιούνιο του 2016 έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν αισθητήρα κάμερας στο Apple Watch. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως από την πρώτη μέρα του watchOS είχαμε την iPhone Camera remote εφαρμογή που σας επέτρεπε να ελέγξετε την κάμερα του iPhone σας από τον καρπό σας μέσω Bluetooth.

remotecamera

Πολλοί τρίτοι κατασκευαστές επίσης έφεραν στην αγορά Apple Watch bands με μια κάμερα ενσωματωμένη σε αυτά αλλά το τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάσαν δεν ήταν τόσο καλαίσθητο. πρώτο Apple Watch μας ήρθε με το S1 Chip και έναν επεξεργαστή που μπορούσε να υποστηρίξει τα βασικά ενώ παράλληλα θα έδινε και αυτονομία μιας μέρας. Το Apple Watch Series 3 έρχεται πλέον με έναν κατά πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστή με τα S3 και W2 Chips δείχνοντας πως τα μελλοντικά μοντέλα θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτά τα chips είναι επιτελούς αρκετά ισχυρά έτσι ώστε να υποστηρίξουν μια επεξεργασία που χρειάζεται μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να αναλογιστούμε πως το Apple Watch είναι μια συσκευή με πολύ μικρή υπογραφή και ελάχιστο χώρο για έξτρα εξαρτήματα. Μην ξεχνάμε κιόλας το γεγονός πως η Apple το λανσάρει ακόμη ως ένα αξεσουάρ μόδας περισσότερο ενώ την στιγμή που θα ενσωματωθεί μια κάμερα θα γίνει ένα απόλυτο gadget.

Ιδανικά λοιπόν μια κάμερα και για να μην αλλάξει η σχεδιαστική εικόνα της συσκευής θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη. Η Apple δουλεύει πάνω σε αυτό ήδη. Το 2007 κιόλας είχαμε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της για κάτι τέτοιο.

Η Apple δούλεψε πάνω σε αυτό και με το iPhone X φέρνοντας το γνωστό πλαίσιο στο πάνω μέρος που ονομάστηκε “the notch”. Στην περίπτωση του Apple Watch κάτι τέτοιο όμως δεν θα ήταν καθόλου πρακτικό.

FaceTime

facetimecomp

Το να μιλάει πλέον κάνεις στο smartwatch του δεν είναι τόσο εξεζητημένο όσο ήταν πριν 2-3 χρόνια. Αν παρουσιαστεί σωστά και είναι χρηστικό η λειτουργία FaceTime στο Apple Watch θα ήταν ένας τέλειος λόγος για την ενσωμάτωση μιας κάμερας σε αυτό. Ειδικά αν αναλογιστούμε και την LTE συνδεσιμότητα που μπορεί να έχει πλέον τότε η συσκευή γίνεται πρακτικά άριστα για να δέχεται κάποιος βίντεο κλήσεις σε αυτή.

Face ID

faceidcomp

To νέο σύστημα αναγνώρισης χρηστών της Apple παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το iPhone X και ήρθε ως αντικαταστάτης του Touch ID. Ειλικρινά όμως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει σχεδιαστεί και για το Apple Watch. Όταν το iPhone σου είναι ξεκλείδωτο τότε και το Apple Watch ως προ έκταση είναι επίσης ξεκλείδωτο. Τι συμβαίνει όμως όταν το iPhone δεν είναι στην ίδια εμβέλεια. Σήμερα το watchOS παρουσιάζει μια οθόνη για το passcode του χρήστη. Η Apple επίσης έχει χτίσει μια αναγνώριση καρπού στο Apple Watch ως μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα καρδιακών παλμών ο οποίος δίνει την πληροφορία για το αν το Apple Watch είναι στον καρπό σας ή όχι. Ακόμη και ασφάλεια του Apple Pay βασίζεται πάνω σε αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας της Apple αυτή την στιγμή.

Το Face ID όμως θα μπορούσε να φέρει το Apple Watch στο ίδιο επίπεδο και υψηλότερο ασφαλείας του iPhone X. Απλά σηκώνοντας τον καρπό σας και κοιτώντας την οθόνη του θα μπορούσατε να έχει αναγνώριση χωρίς κάποιο έξτρα βήμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Macs θα μπορούσαν να κερδίσουν από τα πλεονεκτήματα του Face ID στο Apple Watch μιας και ας μην ξεχνάμε πως μέσω αυτού μπορεί ένα Mac να ξεκλειδώσει πλέον ή να γίνουν πληρωμές στο Safari.

Selfies & Animoji

animojicomp

H Apple αρχικά παρουσίασε το Apple Watch ως την πιο προσωπική συσκευή.  Μια κάμερα selfie πραγματικά θα έκανε αυτή την παρουσίαση ιδανική και θα έφερνε την επανάσταση στην συσκευή. Μια γρήγορη φωτογραφία ή ένα μήνυμα βίντεο είναι ευκολότερος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε ένα μήνυμα με μια συσκευή που δεν έχει πληκτρολόγιο.

Ένα επίσης ξεχασμένο χαρακτηριστικό του watchOS 1 είναι τα 3D emoji που πλέον μοιάζουν να έχουν πάρει μια άλλη διάσταση με τα Animoji του iPhone X. Το χαρακτηριστικό αυτό του Apple Watch που έχει ξεχαστεί από πολλούς μπορεί να αναβιώσει και να γίνει άκρως διασκεδαστικό και συνάμα χρηστικό με την έλευση Animoji σε αυτό με την εισαγωγή βέβαια πάντα μιας κάμερας.

Nightstand Mode

How-to-Use-Nightstand-Clock-Mode-on-Apple-Watch

Το εν λόγω χαρακτηριστικό ήρθε με το watchOS 2 και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ως ξυπνητήρι όταν το τοποθετήσετε πλευρικά σε ένα Dock την νύχτα. Μια κάμερα στο Apple Watch θα μπορούσε να ενισχύσει αυτό το χαρακτηριστικό και να μετατρέψει την συσκευή εύκολα σε μια κάμερα ασφαλείας ή ένα μόνιτορ για το μωρό σας. Για παράδειγμα ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της TrueDepth κάμερας του iPhone X θα μπορούσε να αναγνωρίζει ασυνήθιστες κινήσεις στον χώρο και αυτόματα να στέλνει μια ειδοποίηση ή να κάνει λήψη μιας φωτογραφίας στο iPhone σας.

#ShotOnAppleWatch

shutter

Η κάμερα του Apple Watch πέρα από selfies θα μπορούσε να κάνει κανονικές λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.  Μια νέα κατηγορία με λήψεις αυτής της μορφής ήδη υπάρχει και είναι εν μέρη trend στην αγορά από εταιρείες όπως οι GoPro, Snapchat, Google Glass, FrontRow αλλά και Google Clips.

Live Streaming

fromthehip

To να απαθανατίζει κάποιος την στιγμή απέκτησε στις μέρες ακόμη περισσότερους φίλους χάρη σε εργαλεία όπως το Facebook Live και Periscope. Φανταστείτε τι δυνατότητες θα είχαν αυτές η εφαρμογές αν προερχόντουσαν από μια κάμερα ενσωματωμένη στο Apple Watch.

Εν κατακλείδι γνωρίζουμε πως η Apple ήταν η πρώτη που έφερε και έκανε διάσημο τον όρο mobile photography με την έλευση του πρώτου iPhone και χωρίς υπερβολές μετέπειτα έφερε την κάμερα στην καθημερινότητα μας. Όσο συνεχίζει τον δρόμο του το Apple Watch προς την πλήρη ανεξαρτησία του από το iPhone η έλευση μιας κάμερας σε αυτό αυτόματα γίνεται κάτι εύλογο για την εμπειρία που θέλει να προσφέρει η Apple με αυτή την συσκευή στον χρήστη.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά