ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Η Apple στοχεύει στην κυκλοφορία ενός headset επαυξημένης πραγματικότητας το 2020

Η Apple στοχεύει στην κυκλοφορία ενός headset επαυξημένης πραγματικότητας το 2020

htc-vive-promo-wave

Σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Bloomberg η Apple δουλεύει εντατικά πάνω σε ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας που μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του ακόμη και στις αρχές του 2020.

Η συσκευή αυτή θα έχει μια ανεξάρτητη οθόνη και ενσωματωμένα chips. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για κυκλοφορία αυτής στις αρχές του 2020 αν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή της.

Η Apple φημολογείται πως για αυτό τον σκοπό έχει σχεδιάσει ένα δικό της chip για αυτή την συσκευή παρόμοιο με το Apple Watch S1 Chip. Στο τομέα του λογισμικού αυτό το headset επαυξημένης πραγματικότητας θα τρέχει ένα “rOS” λογισμικού που θα έχει στην βάση του το iOS της Apple.

To ποια ακριβώς θα είναι η χρήση και οι λειτουργίες του δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο με την αναφορά να κάνει λόγο πως η Apple δοκιμάζει αυτή την στιγμή τον έλεγχο φωνής, οθόνες αφής αλλά χειρονομίες κεφαλιού.

Επίσης από άποψη σχεδιασμού κανείς δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή με το πως θα μοιάζει – Το Bloomberg το περιγράφει ως AR Headset αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι κοντά σε μια συσκευή σαν το HTC Vive ή πιο κοντά σε ένα σετ γυαλιών.

Ειδικά για ένα σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας από την Apple έχουμε ακούσει και άλλες φήμες ήδη αλλά τίποτα επιβεβαιωμένο στο ελάχιστο.

Τέλος το Bloomberg αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει και μια συσκευή που μοιάζει με το Gear VR headset χρησιμοποιώντας μια iPhone οθόνη. Αυτή η συσκευή βέβαια δεν θα κυκλοφορήσει στο κοινό αλλά θα δοθεί στο εσωτερικό της εταιρείες για καλύτερες δοκιμές διάφορων AR εφαρμογών.

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.