ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Νέο Apple ARM chip μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο MacBook Pro φέτος

Νέο Apple ARM chip μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο MacBook Pro φέτος

macbook-pro-touchbar

Το Bloomberg αναφέρει σήμερα ότι η Apple δουλεύει αυτή την στιγμή πάνω σε ένα νέο ARM chip που μπορεί να κάνει την εμφάνιση του σε MacBook Pro μοντέλα ακόμη και φέτος.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα το νέο αυτό Mac chip μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διεργασίες που απαιτούν χαμηλή ενέργεια και τέτοιες που μέχρι πρότινος τις διαχειριζόταν chip της Intel.

H αναφορά δεν κάνει λόγο για πλήρη αλλαγή σε ARM chips για το Mac τονίζοντας πως ακόμη όλα τα Mac θα βασίζονται σε επεξεργαστές της Intel σε αντίθεση με τα iPhone και iPad που είναι εξολοκλήρου σε chip της Apple.

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Intel στα χρονοδιαγράμματα της Apple έκανε πολλούς να πιστεύουν πως η Apple τελικά θα αλλάξει ρώτα και θα βασιστεί στα δικά της ARM chip για μελλοντικά Mac στο μέλλον.

Στην προκείμενη περίπτωση και αν επαληθευτεί το εν λόγω δημοσίευμα το εν λόγω chip της Apple για Mac θα εστιάσει σε διεργασίες που έχουν να κάνουν με την καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και την μεγαλύτερη αυτονομία.

The updated part, internally codenamed T310, would handle some of the computer’s low-power mode functionality, they said. […]

Apple engineers are planning to offload the Mac’s low-power mode, a feature marketed as “Power Nap,” to the next-generation ARM-based chip.

The new chip may first become available in an upgraded version of the MacBook Pro laptop planned for later this year, the people said.

Η Apple έχει ήδη ένα δικό της chip στα νέα MacBook Pro με Touch ID και Touch Bar μοντέλα με την ονομασία T1.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.