ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Apple Next Big Thing: Επαυξημένη Πραγματικότητα

Apple Next Big Thing: Επαυξημένη Πραγματικότητα

e3d82708-5e42-4928-93f7-d46b358108d5

Ο Mark Gurman του Bloomberg δημοσιοποίησε μια νέα αναφορά σήμερα δίνοντας μας ακόμη μια μεγαλύτερη εικόνα για το επόμενο μεγάλο επίτευγμα της Apple – Αυτό δεν είναι άλλο από την επαυξημένη πραγματικότητα μιας και η εταιρεία πιστεύει όσο τίποτα άλλο πάνω σε αυτό.

Βάση πηγών κοντά στα πλάνα της Apple ο Gurman αναφέρει πως η εταιρεία έχει δομήσει μια ομάδα ενώνοντας τις δυνάμεις των βετεράνων που έχει στον τομέα του hardware και του λογισμικού ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και νέα ταλέντα.

Το εν λόγω γκρουπ ηγείται ο Mike Rockwell που ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Dolby Laboratories ενώ σε αυτό βρίσκονται και μηχανικοί που έχουν δουλέψει τόσο στο Oculus της Facebook όσο και στο ΗοloLens της Microsoft. Επίσης σε αυτό το δυναμικό υπάρχουν και άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία σε ψηφιακά εφέ από το Hollywood.

Το γκρουπ αυτό συμπεριλαμβάνει πλέον εκατοντάδες μηχανικούς.

Στα χαρακτηριστικά αυτά της επαυξημένης πραγματικότητας συναντούμε την δυνατότητα ενός χρήστη να κάνει λήψη μιας φωτογραφίας και εν συνεχεία να μπορεί να αλλάζει το βάθος αυτής ή το βάθος συγκεκριμένων αντικειμένων σε δεύτερο χρόνο. Ένα άλλο θα είναι η δυνατότητα κάποιος να απομονώσει ένα αντικείμενο στην εικόνα, για παράδειγμα το κεφάλι ενός ανθρώπου και εν συνεχεία να μπορεί να το περιστρέψει 180 μοίρες. Επίσης κάποιος θα μπορεί να προσθέτει ειδικά εφέ ή ακόμη και να προσθέτει ψηφιακά αντικείμενα σε μια λήψη που θα κάνει.

Ο Tim Cook πιστεύει απίστευτα σε αυτή την τεχνολογία και πιέζει την εταιρεία έτσι ώστε να φέρει αυτή την τεχνολογία στο κοινό και να οδηγήσει τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια στον χώρο αυτό δένοντας τους καταναλωτές με το οικοσύστημα της Apple.

H Apple πέρα από τα χαρακτηριστικά της επαυξημένης πραγματικότητας που θα φέρει σε επερχόμενα iPhones εστιάζει και σε ένα σετ ψηφιακών γυαλιών που θα μπορούν να μεταφέρουν ψηφιακό περιεχόμενο στον πραγματικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που το κάνουν τα HoloLens της Microsoft.

Αυτό το αξεσουάρ θα συνδέεται στο iPhone όπως το Apple Watch και θα χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές τους για να μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο σε μορφή επαυξημένης πραγματικότητας και για κατηγορίες όπως ταινίες, χάρτες και πολλά ακόμη.

Το σετ γυαλιών αυτών θα έρθει σίγουρα με δικό τους λογισμικό που θα ενταχθεί στην σειρά των iOS, macOS, tvOS, watchOS, και μάλλον θα έχουν και έναν δικό τους επεξεργαστή.

Η ομάδα αυτή την στιγμή περιλαμβάνει τους:

  • Mike Rockwell—Charged with leading Apple’s AR group. Rockwell previously ran Dolby’s hardware and new technologies groups and advised Meta, a small firm that makes $950 AR glasses and counts Dolby as an investor. He reports to Dan Riccio, who’s in charge of the iPhone and iPad hardware engineering groups.
  • Fletcher Rothkopf—Helped lead the team that designed Apple Watch.
  • Tomlinson Holman—Created THX audio popularized by LucasFilm.
  • Cody White—He led Amazon’s Lumberyard virtual reality platform.
  • Duncan McRoberts—Meta’s former director of software development.
  • Yury Petrov—Former Oculus researcher.
  • Avi Bar-Zeev—Worked on Microsoft’s HoloLens and the Google Earth app.
  • Ειδικούς σε παραγωγή 3D βίντεο
  • Μηχανικούς από τις ομάδες του iPhone, της κάμερας και των φακών
  • Ανθρώπους που έχουν αναλάβει να βρουν τις σωστές πρώτες ύλες για την κατασκευή των γυαλιών

Η Apple λοιπόν συνεχίζει να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς σε μια σειρά από προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητα σύμφωνα πάντα και με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Εξάλλου ας μην ξεχάσουμε και τα πρόσφατα λόγια του Tim Cook:

“Σύντομα θα έχουμε εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας καθημερινά όπως όταν τρώμε 3 γεύματα την ημέρα. Θα γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και του εαυτού μας”

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.