ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Apple Q1 2014: Οι πωλήσεις του iPod μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι

Apple Q1 2014: Οι πωλήσεις του iPod μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με πέρυσι

ipod-touch-deal-best-buy

Μπορεί να παρατηρήσατε σε προηγούμενο άρθρο μας που καλύψαμε τα 15 πιο σημαντικά δεδομένα που έδωσε η Apple στην έκθεση της για το οικονομικό τρίμηνο του 1ου τριμήνου πως δεν κάναμε κάποια αναφορά στις πωλήσεις του iPod. O λόγος ήταν πως και η Apple στο δελτίο τύπου που εξέδωσε δεν έβαλε το iPod δίπλα στις πωλήσεις των iPhone, iPad και Mac.

Γιατί η Apple έκανε κάτι τέτοιο; Αρκεί να αναφέρουμε πως τα iPods σημειώσαν μια τεράστια πτώση τον περασμένο χρόνο και σε αυτό το φαινόμενο δεν βοήθησε και το γεγονός πως η Apple δεν ανανέωσε την γραμμή της σχεδόν ένα χρόνο τώρα πέρα από μια μικρή αλλαγή που τους έκανε. Η Apple λοιπόν μπορεί να μην διαφήμισε το γεγονός αυτό σήμερα αλλά έπρεπε να το αναφέρει στην συνολική οικονομική έκθεση της.

Εκεί βλέπουμε πως με το ζόρι τα iPods σημείωσαν 6 εκατομμύρια πωλήσεις στο περασμένο τρίμηνο. Το ποσό αυτό σημαίνει πως το εν λόγω προϊόν σημείωσε μια πτώση της τάξης του 55% σε σχέση με πέρυσι. Αρνητικό ρεκόρ το οποίο θα προβληματίσει πολλούς.

Μπορεί η Apple λοιπόν τον Μάιο περιχαρής να ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια iPod Touch από την αρχή της κυκλοφορίας τους το 2007 άλλα έκτοτε η γραμμή αυτή τρίμηνο με το τρίμηνο πέφτει σε πωλήσεις και σε κέρδη.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.