ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Apple οικονομικά αποτελέσματα Q4 2017: 46.7M iPhones, 10.3M iPads, $52.6B κέρδη!!

Apple οικονομικά αποτελέσματα Q4 2017: 46.7M iPhones, 10.3M iPads, $52.6B κέρδη!!

x_2

Η Apple σήμερα και πιο συγκεκριμένα πριν από λίγο ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2017 δημοσιοποιώντας τις επιδόσεις της στην αγορά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η εταιρεία απλά ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις πουλώντας 46.7 εκατομμύρια iPhones και πιο αναλυτικά είχαμε:

  • Κέρδη: $52.6 δις σε σύγκριση με τα $46.9 δις τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 12%
  • iPhones: 46.7 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τα 45.5 εκατομμύρια τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 3%
  • iPads: 10.3 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τα 9.3 εκατομμύρια συσκευές τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 11%
  • Macs: 5.4 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 4.8 εκατομμύρια συσκευές τον περασμένο χρόνο την ίδια περίοδο άνοδος 10%

Τα σχόλια του Tim Cook και του Apple CFO Luca Maestri:

“Είμαστε χαρούμενοι με την αναφορά αυτή – ένα πάρα πολύ δυνατό τελείωμα για τα οικονομικά τρίμηνα του 2017 μιας και σημειώσαμε ένα 4ο οικονομικό τρίμηνο ρεκόρ με αύξηση και άνοδο σε όλες τις κατηγορίες μας ενώ αυτό το τρίμηνο ήταν παράλληλα και το καλύτερο για τις υπηρεσίες μας. Με τα φανταστικά νέα προϊόντα μας που συμπεριλαμβάνουν τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3, Apple TV 4K και με την έλευση του iPhone X δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι μπαίνοντας στην εορταστική περίοδο.”

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.