ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Ο νέος A11 Bionic επεξεργαστής της Apple οδηγεί το μέλλον των smartphones

Ο νέος A11 Bionic επεξεργαστής της Apple οδηγεί το μέλλον των smartphones

AI_17255698474900

Όταν ο CEO της Apple Tim Cook παρουσίασε το iPhone X την Τρίτη υποστήριξε πως η εν λόγω συσκευή θα δώσει μια νέα διαδρομή στην τεχνολογία για την επόμενη δεκαετία.

Κάποια χαρακτηριστικά της συσκευής είναι πραγματικά εντυπωσιακά με την πρώτη ματιά όπως η νέα OLED οθόνη καθώς και απομάκρυνση του Home Button της συσκευής.

Εσωτερικά όμως του iPhone υπάρχει μια καινοτομία που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ένα στάνταρ για όλα τα μελλοντικά smartphones.

To μεγάλο χαρακτηριστικό είναι η μηχανή νευρωτικών κυκλωμάτων που πλέον είναι μέρος του A11 επεξεργαστή που δημιούργησε η Apple για το iPhone X.

H μηχανή αυτή θα οδηγήσει το λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης σε τελείως νέα επίπεδα με τα νευρωτικά κυκλώματα να εκπαιδεύονται με έναν μοναδικό τρόπο στην επεξεργασία εικόνας και λόγου.

Η Apple ανέφερε πως η μηχανή αυτή των νευρωτικών κυκλωμάτων θα δώσει ισχύει σε όλους τους αλγόριθμους για την αναγνώριση του προσώπου αλλά και για πολλά ακόμη.

Ειδικοί στον χώρο των επεξεργαστών αναφέρουν πως αυτή η νέα μηχανή της Apple μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο όλων των μελλοντικών iPhone καθώς η Apple βουτάει πλέον στα πολύ βαθεία στους τομείς της επαυξημένης πραγματικότητα και της αναγνώρισης εικόνας.

Προβλέπουν πως η Google, η Samsung και άλλες εταιρείες σύντομα θα δημιουργήσουν τις δικές τους μηχανές νευρωτικών κυκλωμάτων για να ανταγωνιστούν την Apple.

Τον προηγούμενο μήνα η Huawei ανακοίνωσε ένα νέο mobile chip που θα έχει μια μονάδα νευρωτικών κυκλωμάτων για την βοήθεια της μηχανικής μάθησης εντός των συσκευών.

Η Apple μέχρι στιγμής έχει δώσει πολύ λίγα στην δημοσιότητα για αυτή την νέα μηχανή νευρωτικών κυκλωμάτων και δεν απάντησε σε πολλά ερωτήματα για αυτή. Κάτι λογικό μιας και αυτή την στιγμή η εν λόγω είναι ότι πιο καινοτόμο έχει να παρουσιάσει στον χώρο των smartphones.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως ο νέος επεξεργαστής θα βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο το iPhone αντιλαμβάνεται την φωνή σας αλλά και τον κόσμο γύρω του.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.