ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / AppleWorldHellas: Το να είσαι το νούμερο 1 σημαίνει να σέβεσαι τους αναγνώστες σου | Άποψη

AppleWorldHellas: Το να είσαι το νούμερο 1 σημαίνει να σέβεσαι τους αναγνώστες σου | Άποψη

Screen Shot 2014-06-17 at 3.34.15 PM

Κατά καιρούς ορθογραφούμε για διάφορα θέματα και εκφέρουμε προσωπικές απόψεις για πολλά περισσότερα. Σήμερα θα ασχοληθούμε λίγο με τα του οίκου μας και της Ελληνικής πραγματικότητας για τα site-forum-blog που ασχολούνται με Apple στην Ελλάδα τονίζοντας την δική μας θέση στον χώρο αυτό.

Ο λόγος είναι αφενός για να απαντήσουμε επίσημα σε όλη την λάσπη που κάποιοι μας ρίχνουν και θα μας ρίξουν κατά καιρούς και κατά δεύτερον για να τονίσουμε κάποια πράγματα σε όλους εσάς.

Αρχικά ξεκινώντας από εμάς και για όσους δεν το γνωρίζετε η ιστορία μας ξεκινάει πίσω το 2009 όταν και δημιουργήθηκε το φόρουμ μας από τον Μανώλη Βλαχάκη. Σκοπός του τότε και παραμένει σήμερα η προσφορά σε ανθρώπους που έχουν την ίδια μούρλα με εμάς – δηλαδή την Apple. Ενημέρωση, Reviews, οδηγοί, λύση σε προβλήματα είναι μερικά από τα στοιχεία που από τότε έχτισαν τις βάσεις αυτού που τα πιο καινούργια μέλη μας βλέπετε σήμερα. Από το AppleWorldHellas ως διαχειριστές και μέλη της συντακτικής ομάδας πέρασαν πολλά κάποια ήταν πραγματικά αξιόλογα και κάποια όχι, κάποια βάζοντας πολλές ώρες δουλειάς και και κάποια λιγότερη. Όλα σε ένα αφιλοκερδές πνεύμα και με μόνο γνώμονα την αγάπη μας για την Apple και την προσφορά σε εσάς.

Ναι σαν site και έξοδα έχουμε και ώρες από την προσωπική μας ζωή βάζουμε καθημερινά και ναι πάντα είμαστε ανοιχτοί σε μια χορηγία ή κάτι παρόμοιο αλλά ποτέ δεν θα ζητήσουμε κάτι από τα μέλη και τους αναγνώστες μας. Για αυτό τον λόγο αν και κάποιοι έχετε προσφερθεί να κάνετε donations έχουμε αρνηθεί ευγενικά.

Στην Ελλάδα στις μέρες μας υπάρχουν και άλλα αξιόλογα site σαν το δικό μας για την Apple άλλα και δυστυχώς και κάποια άλλα που πραγματικά παίζουν με την νοημοσύνη σας και σας θεωρούν χαζούς. Θα μπορούσα να αναφερθώ άνετα και στους μεν και στους δε αλλά ο σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι η ονομαστική διαφήμιση η δυσφήμηση κάποιων, αν και το δεύτερο κάποιοι το αξίζουν.

Με τα εν λόγω λοιπόν site το AppleWorldHellas και εγώ προσωπικά έχει και είχε σχέσεις είτε φιλικές, είτε αδιάφορες είτε ακόμη κάποιες φορές και εχθρικές τις περισσότερες όμως φορές στα πλαίσια του ανταγωνισμού που στην τελική πάντα καλό κάνει και αποφέρει περισσότερα σε όλους εσάς.

Για πάμε τώρα σε εσάς όμως. Και ας δούμε κάποιες αλήθειες που κάποιοι σας τις παραποιούν για να σας πιάσουν κορόιδο και που προσωπικά τόσο από την θέση του διαχειριστή ενός site για την Apple όσο και από αυτή του απλού αναγνώστη προσβάλουν το λιγότερο την νοημοσύνη μου.

1. Κλειστά/Κλειδωμένα φόρουμ – Πάγια πολιτική κάποιων για να ανεβάσουν τα μέλη του φόρουμ τους. Άθλιες δικαιολογίες πως το κάνουν για την προώθηση και προσφορά καθημερινών μάλιστα promo και άλλων δώρων είναι μια κοροϊδία για όλους. Στην ουσία σας λένε εγγραφείτε για να πούμε πως έχουμε περισσότερα μέλη με την διαφορά του μόλις το κάνετε θα διαπιστώσετε πως μέσα σε αυτά τα φόρουμ δεν πατάνε ούτε οι διαχειριστές.

2. Μεγάλα λόγια και αέρας κοπανιστός – Στην Ελλάδα ζούμε και δυστυχώς ο καθένας ότι δηλώσει είναι. Μην παραπλανήστε και εντυπωσιάζεστε από τις βλακείες που γράφει ο καθένας για νούμερο 1 και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Να χαϊδέψουν την αυταρέσκεια τους θέλουν μόνο και να προβληθούν σε όποιους του πιστέψουν. Ούτε δημοσιογράφοι είναι ούτε τίποτα και φυσικά μην “ψαρώνετε” με τις αποκλειστικότητες τους. Σχόλια όπως “Μόνο σε μας” δεν ευσταθούν και είναι για γέλια, περισσότερα για αυτό στο παρακάτω. Τέλος μιας και μιλήσαμε για ήθος, παρακάμπτω ακόμη και εμένα, αλλά ένας μοναδικός άνθρωπος που το έχει αυτό χωρίς να αυτοπροβάλλεται και που προσφέρει καθημερινά είναι ο κ. Γιώργος του Macnotes που είναι τιμή μου που έχω συνεργαστεί μαζί του και που είναι μέλος τους φόρουμ μας. Τέτοιοι άνθρωποι είναι για πολλά μπράβο ενώ κάτι άλλοι που νομίζουν πως έχουν χτίσει την Ρώμη είναι για κλάματα και ούτε καν για γέλια.

3. Αποκλειστικότητες – Κατά καιρούς κάποια blogs και μαζί με αυτά και το δικό μας έχουν κάποιες, με την μορφή παρουσιάσεων, άρθρων ή review. Από εκεί και πέρα όλοι μα όλοι έχουμε λίγος πολύ τις ίδιες πηγές από το εξωτερικό και το καθένα site διαχειρίζεται με τον τρόπο που νομίζει καλύτερο τις μεταφράσεις προσθέτοντας και προσωπικό κείμενο κάποιες φορές. Μην εντυπωσιάζεστε λοιπόν με κάποιους που σας πλασάρουν ένα μεταφρασμένο κείμενο με χαζούς όρους που αναφέρω παραπάνω “Μόνο σε μας” κλπ

1501368_683288648385245_2743399842415692659_o

4. Συνεργασίες – Κάποια site έχουμε και κάποια άλλα νομίζουν πως έχουν. Το να κάνεις συνεργασία με μια εταιρεία σημαίνει αφενός πως έχεις επαφή με τους ιδιοκτήτες της και αφετέρου πως μπορείς και λαμβάνεις διάφορα πράγματα κατά καιρούς. Κάποιοι νομίζουν πως επειδή έχουν πρόσβαση σε newsletter έχουν και συνεργασία. Εκεί η δική σας συμμετοχή παίζει ρόλο μιας και όπως έχουμε πει κάνοντας Like στην σελίδα μας στο FB, εγγραφή στο φόρουμ μας, Follow στο Twitter και εγγραφή στο YouTube μας δίνεται την ευκαιρία να διεκδικούμε περισσότερα και μεγαλύτερα δώρα για όλους εσάς από τους συνεργάτες μας. Όλες μας οι συνεργασίες είναι έγκυρες με άμεση επαφή με την κάθε εταιρεία. Εξάλλου για αυτό όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές μπορούμε να μεταφέρουμε ακόμη και παράπονα σας ή να σας βοηθήσουμε να βρείτε κάποια λύση για κάποιο προϊόν η υπηρεσία.

“Ερώτηση του ποιητή: Εμείς με την δυναμική που έχουμε και που δεν κρύψαμε έχουμε μοιράσει μέσα σε όλα, για αυτό μόνο τον χρόνο, 2 iPhone 5S και πρόσφατα δώρα αξίας μεγαλύτερης των 600 ευρώ ενώ συνεχίζουμε με reviews και giveaways. Αλλά  site που σας πλασάρουν ακόμη και τα 15.0000 Likes στο FB τους και την μοναδική κίνηση τους δεν έχουν δώσει ΤΙΠΟΤΑ. Το πιο τραγικό είναι πως σε κάποια ιδιοκτήτες τους είναι και παράλληλα ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ούτε από το στοκ τους δεν αξιώνονται να δώσουν κάτι για ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα και καλά νόμιμα 15.000 Likes. Άλλοι πάλι που βγάζουν λεφτά από τα blog τους εξαιτίας των δικών σας επισκέψεων σκεφτείτε λίγο τι έχουν προσφέρει και αυτοί με την σειρά τους “

Μας έχουν πει κατά καιρούς “μικρούς”, “πως πειράζουμε τα στατιστικά μας”, “πως μοιράζουμε θήκες μόνο” και πολλά ακόμη. Κάναμε το λάθος και απαντούσαμε προσωπικά τόσο καιρό ουσιαστικά διαφημίζοντας όλους αυτούς που μας ρίξαν λάσπη κάθε φορά που ήθελαν να αναδείξουν τους εαυτούς τους. Δεν θα ξαναγίνει όμως.

Για εμάς το να είσαι νούμερο ένα (1) σημαίνει να σέβεσαι τους αναγνώστες σου! Δεν λέμε πως ούτε είμαστε οι καλύτεροι ούτε το νούμερο 1 πουθενά. Ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί έχουμε μούρλα για την Apple και γιατί μας αρέσει να προσφέρουμε. Και ναι θα συνεχίσουμε να ζητάμε την στήριξη σας μέσω του φόρουμ και κοινωνικών δικτύων για 2 απλούς λόγους:

1. Για να παίρνουμε δύναμη για αυτό που κάνουμε καθημερινά.

2. Για να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα σε όλους εσάς.

Κλείνοντας να τονίσω κάτι που έχω πει αρκετές φορές και στους φοιτητές μου στην δουλειά μου (ναι το AppleWorldHellas είναι το hobby μου) ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

Μετά τιμής,

Δημήτριος Γεωργουλάς

Διαχειριστής του AppleWorldHellas – Αν θέλετε να δείτε το  βιογραφικό μου μπείτε ελεύθερα εδώ (Δεν θα το δείτε σε καμιά ανάρτηση μας με βλακώδεις χαρακτηρισμούς)

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.