ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / CES 2014: Η πόρτα των οικονομικών 4K οθονών άνοιξε από την Asus, Lenovo και Seiki

CES 2014: Η πόρτα των οικονομικών 4K οθονών άνοιξε από την Asus, Lenovo και Seiki

asus-pb287q-2

Με τα νέα Mac Pro να έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν μέχρι και τρεις 4Κ οθόνες και τα νέα MacBook Pros με τις θύρες Thunderbolt 2 και 4K HDMI 1.4 υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα θέλατε μια ή και περισσότερες τέτοιες οθόνες. Το μόνο αλλά και σημαντικότερο αρνητικό ως τώρα ήταν οι τιμές τους.

Με την Apple να παίρνει για ακόμη μια φορά τον δικό της χρόνο στην δημιουργία μιας τέτοιας οθόνης πολλοί κατασκευαστές θέλουν να το εκμεταλλευτούν μιας και αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν ήδη στην αγορά για κάτι τέτοιο. Σήμερα στο CES η ASUS παρουσίασε την νέα 28 ιντσών 4Κ οθόνης της με τιμή στα $799. Η ASUS έχει ήδη μια αντίστοιχη στην αγορά στις 31.5 ίντσες και τιμή πάνω $3,000, αλλά αν και η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια το Engadget σήμερα αναφέρει πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους.

Η νέα οικονομική πρόταση της ASUS των 28 ιντσών θα έχει μια ανάλυση που θα φτάνει τα 3,840 x 2,160, ακριβώς ίδια και με το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας. Στις θύρες συναντάμε μια DisplayPort και μια MHL-capable HDMI θύρα.

Η Seiki ανακοίνωσε και αυτή την δικιά της 4K οθόνη. Το υπάρχον 39 ιντσών μοντέλων της εταιρείας είναι από τα οικονομικότερα της αγοράς ενώ σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως το 28 ιντσών μοντέλο θα στοιχίζει φτηνότερα από το αντίστοιχο των 39 ιντσών που κοστολογείται στα $499.99 στο Amazon. Η 28 ιντσών οθόνη της εταιρείας θα έχει 3 θύρες HDMI ports, μια VGA input. Η Seiki δεν ανακοίνωσε πότε θα κάνει το εν λόγω μοντέλο διαθέσιμο αλλά αναμένεται μέσα στο πρώτο μισό του 2014.

Τέλος η  Lenovo έδειξε το δικό της  28-ιντσών 4Κ μοντέλο της με τιμή στα $799.

 Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.