ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Apple: Αναβάθμιση στο λογισμικό θα διορθώσει το πρόβλημα της οθόνης του iPhone X σε χαμηλές θερμοκρασίες

Apple: Αναβάθμιση στο λογισμικό θα διορθώσει το πρόβλημα της οθόνης του iPhone X σε χαμηλές θερμοκρασίες

iPhone-X-Render

Κάποιο iPhone X χρήστες έκαναν παράπονα την προηγούμενη εβδομάδα πως η οθόνη της συσκευής τους δεν δούλευε όταν αυτή βρισκόταν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Apple σήμερα ανέφερε πως αναγνώρισε το πρόβλημα όπου η οθόνη του iPhone X δεν ανταποκρίνεται στην αφή μετά από γρήγορη εναλλαγή της θερμοκρασίας. Η εταιρεία υποσχέθηκε πως επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η Apple αναφέρει πως όλες οι iOS συσκευές της θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μεταξύ 0º και 35º βαθμών Κελσίου.

Το εν λόγω πρόβλημα που πήρε την ονομασία “coldgate” συμβαίνει όταν το iPhone X βρίσκεται κοντά σε θερμοκρασίες 0º βαθμών Κελσίου αλλά μέσα στο όριο που θέτει η εταιρεία.

Η Apple στην επίσημη δήλωση της αναφέρει πως το iPhone X μπορεί να μην ανταποκρίνεται αν οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντα χώρου που θα βρεθεί η συσκευή αλλάξουν και συγκεκριμένα μειωθούν απότομα.

Η οθόνη βέβαια μετά από λίγο και προς αποφυγή οποιουδήποτε πανικού λειτουργεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού λοιπόν θα διορθώσει αυτό το θέμα μιας και φαίνεται πως δεν έχει να κάνει με κάποιο ελάττωμα στο hardware.

Τέλος να αναφέρουμε πως η εταιρεία δεν ανέφερε ακριβώς πότε θα δώσει στην κυκλοφορία αυτή την διόρθωση αλλά φανταζόμαστε ότι θα είναι μέσα στην επερχόμενη iOS 11.2.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.