ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Craig Federighi: “Το Face ID είναι το μέλλον της βιομετρικής τεχνολογίας”

Craig Federighi: “Το Face ID είναι το μέλλον της βιομετρικής τεχνολογίας”

apple-iphone-x-2017-iphone-x_45

Ο υπεύθυνος του λογισμικού για την Apple Craig Federighi συνέχισε τις συνεντεύξεις και αυτή την φορά παρουσιάστηκε μαζί με τον John Gruber στο “The Talk Show.”

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης όπως ήταν αναμενόμενο καταλώθηκε στο Face ID όπου εκεί ο Federighi για ακόμη μια φορά προσπάθησε να διασαφηνίσει τα στοιχεία αυτής της νέας τεχνολογίας της Apple και να διαλύσει οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την εφαρμογή της.

Ο Federighi ανέφερε πως το λανσάρισμα του Face ID θα είναι κατά πολύ παρόμοιο με το αντίστοιχο που έγινε με το Touch ID και τελικά οι χρήστες θα πουν πως “δεν μπορούν να δουν την ζωή τους χωρίς αυτή την τεχνολογία”. Μάλιστα είναι τόσο σίγουρος που ανέφερε πως οι χρήστες με το που πιάσουν στα χέρια τους το iPhone X όλες οι αμφιβολίες τους θα παύσουν με την πρώτη χρήση.

“Χωρίς υπερβολές μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι οι καταναλωτές μας να έχουν την ευκαιρία να πιάσουν την νέα συσκευή αυτή στα χέρια τους. Νομίζω πως όπως και στο Touch ID οι άνθρωποι αρχικά πιστεύουν πως η Apple έκανε κάτι που δεν πρόκειται να δουλέψει και πως οι χρήστες δεν θα οικειοποιηθούν αυτής της τεχνολογίας μη χρησιμοποιώντας την. Φτάσαμε όμως στο σήμερα που η τότε ανησυχία τους έχει γίνει η ανησυχία του πως θα έχουν μια συσκευή χωρίς το Touch ID. Κάτι αντίστοιχο να θυμηθείτε θα γίνει στο άμεσο μέλλον και με το Face ID.”

Honestly, we’re just all counting the days until customers can get their hands on these. I think just like with Touch ID, initially people thought, ‘Apple’s done something that’s totally not going to work and I’m not a believer and I’m not going to use this feature.

Ο Federighi επίσης μίλησε για το μέλλον της βιομετρικής τεχνολογίας λέγοντας πως το Face ID είναι σίγουρα ο σωστός δρόμος για το μέλλον τονίζοντας βέβαια πως υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι βιομετρικής τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

“Νομίζω πως είναι κάτι με το προϊόν που απαιτεί την προσοχή σου και σε αναγνωρίζει. Αυτός είναι ο τρόπος που εμείς οι άνθρωποι λειτουργούμε. Αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Αν το σκεφτείτε είμαστε όλοι συνδεμένοι από την φύση μας έτσι ώστε αυτό να λειτουργεί άψογα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με το Face ID και αυτό είναι το βήμα μπροστά για το μέλλον”

Στο υπόλοιπο μέρος της συνέντευξης ο Federighi έδωσε απαντήσεις παρόμοιες με αυτές που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.