ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Βίντεο: Το Face ID έχασε από μια ειδικά σχεδιασμένη μάσκα

Βίντεο: Το Face ID έχασε από μια ειδικά σχεδιασμένη μάσκα

Face-ID-mask-002

Η Apple έχει αναφέρει πως δούλεψε με μακιγιέζ του Hollywood έτσι ώστε οι μηχανικοί του Face ID να μπορέσουν να παρουσιάσουν το νέο αυτό σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και χωρίς να μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες και μάσκες.

Μια εταιρεία ασφαλείας από το Βιετνάμ σήμερα αναφέρει πως κατάφερε να κοροϊδέψει το σύστημα της Apple χρησιμοποιώντας μια μάσκα προσώπου.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία Bkav η πανάκριβη και ειδικά σχεδιασμένη μάσκα κατάφερε να ξεπεράσει την ασφάλεια του Face ID της Apple. H μάσκα είναι ένας συνδυασμός 3D εκτύπωσης με makeup, μύτης από σιλικόνη και 2D εικόνων.

Η εταιρεία αναφέρει πως το Face ID δεν είναι ακόμη τόσο ώριμο ως σύστημα όσο θα το ήθελε η Apple.

Σε πραγματικές συνθήκες μάσκες όπως αυτή που κατασκεύασε η εταιρεία δεν αποτελούν κίνδυνο μιας και είναι πολύ δύσκολη αλλά και ακριβή η δημιουργία τους.

“In practice Bkav-style masks are unlikely to pose a threat, since they would not only be difficult and expensive to make, but require the dimensions of a person’s face and detailed imagery,” notes AppleInsider.

Τέλος και για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Face ID έχει ξεγελαστεί ακόμη μια φορά από μονοζυγωτικά δίδυμα.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.