ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το Face ID της Apple αλλάζει άρδην τα σχέδια των Android κατασκευαστών

Το Face ID της Apple αλλάζει άρδην τα σχέδια των Android κατασκευαστών

iPhone-X-Face-ID-teaser-002

Με το ντεμπούτο του iPhone X και την εισαγωγή του Face ID η Apple έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα της mobile βιομηχανίας μακριά από την αναγνώριση δαχτύλου κάτω από την οθόνη και να τα εστιάσει σε 3D τεχνολογίες αισθητήρων στην κάμερα μιας συσκευής που να μπορούν να προσφέρουν αναγνώριση και ταυτοποίηση του χρήστη.

Το παραπάνω πιστεύει ο γνωστός και έγκριτος αναλυτής της KGI securities, Ming-Chi Kuo.

Ο αναλυτής αναφέρει πως έχει εικόνα για κατασκευαστές Android που έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό 3D τεχνολογιών αυτής της μορφής, προσπάθειες που γίναν πολύ πιο έντονες από την στιγμή που η Apple έφερε την TrueDepth κάμερα με την Face ID τεχνολογία και η οποία θα αντικαταστήσει το Touch ID – αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone X.

While under-display optical fingerprint recognition is only a spec upgrade from capacitive solutions, 3D sensing embodies a revolutionary user experience and warrants a premium on gross margin. 3D sensing not only enables facial recognition in security applications and allows users to create fun expressions like Apple’s Animoji, on a more important level, it is a key factor in the development of AR. We therefore believe brand vendors are willing to spend more for related components.

Αυτή την στιγμή τέτοιες λύσεις στους Android κατασκευαστές φημολογείται πως έρχονται από την Qualcomm και Himax, Orbbec, και Mantis Vision.

Ο Kuo πιστεύει πως τα επόμενα 2-3 χρόνια η παραγωγή 3D αισθητήρων σε κάμερας για Android συσκευές θα ξεπεράσει την αντίστοιχη για αισθητήρες αναγνώρισης δαχτύλου κάτω από την οθόνη.

Σε παλαιότερα αναφορά του τέλος ο αναλυτής δήλωσε πως θα χρειαστούν περίπου δύο με τρία χρόνια οι ανταγωνιστές της Apple στον τομέα αυτό έτσι ώστε να παρουσιάσουν μια λύση παρόμοια με αυτή της TrueDepth κάμερας του iPhone X.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά