ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Fire Phone: Αυτό είναι το πρώτο smartphone της Amazon

Fire Phone: Αυτό είναι το πρώτο smartphone της Amazon

Fire-Phone-Front

Η Amazon σήμερα έκανε την παρουσίαση του πρώτου smartphone στην ιστορία της και το όνομα αυτού Fire Phone. Η συσκευή έρχεται με μια 4.7 ιντσών οθόνη, 2.2 GHz quad-core processor, 2 GB  RAM, 13-megapixel οπίσθια camera και Adreno 330 γραφικά. Στο λογισμικό του συναντάμε μια custom έκδοση του Android με την ονομασία Fire OS 3.5. Η συσκευή έχει επιπλέον και άλλα ενδιαφέρον χαρακτηριστικά όπως 3D απεικόνιση, screen mirroring και πολλά ακόμη.

Στον σχεδιασμό του το Fire Phones έχει Gorilla Glass 3 οθόνη, πλαίσιο από καουτσούκ και γυαλί στο πίσω μέρος του. Επίσης συναντούμε αλουμινένια κουμπιά. Η Amazon τόνισε κατά την παρουσίαση του την πανέμορφη οθόνη 4.7-ιντσών IPS LCD HD η οποία είναι ιδανική για κράτημα με το ένα χέρι. Επίσης η εταιρεία τόνισε πως χάρη στα διαφορετικά της mode ο χρήστης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί το smartphone και κάτω από το φως του ήλιου. Ακόμη η οθόνη είναι ορατή ακόμη και αν κάποιος φοράει γυαλιά ηλίου από οποιαδήποτε γωνία.

Fire-Phone-Camera

Η κάμερα των 13- megapixel φαντάζει να είναι καλύτερη ακόμη και από αυτή του iPhone 5S και του Samsung Galaxy S5 μιας και η εταιρεία έχει ενσωματώσει μια ειδική τεχνολογία λήψης με 3D δυνατότητες και με βαρύτητα στο βάθος.

firephone

Φυσικά το Fire Phone θα ενταχθεί εύκολα στο οικοσύστημα της Amazon μιας και είναι συμβατό με νέα Prime Music υπηρεσία της εταιρείας η οποία δίνει και δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες μέσω του Amazon Cloud Drive. Επίσης κανάλια όπως Netflix, HBO, Hulu Plus και ESPN θα κάνουνε διαθέσιμες εφαρμογές μέσω του Amazon  App Store.

Fire-Phone-Prime

H συσκευή τιμολογείται στα $649 ξεκλείδωτη και θα γίνει διαθέσιμη στην Αμερική στις 25 Ιουνίου. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια αναφορά για κυκλοφορία της στην Ευρώπη.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.