ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Apple δουλεύει με την LG πάνω σε ένα iPhone με εύκαμπτη οθόνη

Η Apple δουλεύει με την LG πάνω σε ένα iPhone με εύκαμπτη οθόνη

iphone-x-edge-to-edge

Αυτή την στιγμή περιμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου OLED iPhone αλλά οι φήμες δεν σταματούν για μελλοντικά και επερχόμενα μοντέλα με μια εύκαμπτη οθόνη μάλιστα.

Σύμφωνα με το The Bell (via The Investor), η Apple δουλεύει με την LG και όχι την Samsung για την δημιουργία ενός iPhone με μια εύκαμπτη OLED oθόνη.

Η αναφορά κάνει λόγο πως σε αυτό το κομμάτι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ Apple και Samsung και έτσι η Apple για αυτό το project της διαλέγει πολύ προσεκτικά της εταιρείες με τις οποίες θα δουλέψει πάνω σε αυτό.

Μάλιστα στο δημοσίευμα η Apple φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει η ίδια σε ένα LG εργοστάσιο που θα παράγει αυτές τις εύκαμπτες OLED οθόνες.

Όπως σας έχουμε αναφέρει η Samsung είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για τις OLED oθόνες που θα βρούμε στα φετινά iPhone X. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αρέσει ιδιαίτερα στην Apple μιας και αποκλειστικότητα σε τέτοια εξαρτήματα για ένα iPhone σημαίνει και υψηλότερο κόστος κατασκευής.

Η Apple λοιπόν προσπαθεί να προσθέσει και την LG έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή των OLED οθονών για το iPhone X και να μειωθεί το κόστος.

Σε ότι αφορά τώρα εύκαμπτα πάνελ οθονών όλες οι αναφορές κάνουν λόγο ότι η Samsung μπορεί να παρουσιάσει το πρώτο smartphone στον κόσμο με μια τέτοια οθόνη ακόμη και τον επόμενο χρόνο.

Την ίδια στιγμή η Apple με σύμμαχο την LG εικάζεται πως θα μπορούν κάνουν μια παρόμοια κίνηση το 2021 σε μαζικά μεγέθη παραγωγής.

Να τονίσουμε επίσης σε αυτό το σημείο πως αυτές οι φημολογούμενες εύκαμπτες οθόνες OLED είναι μιας τελείως διαφορετικής τεχνολογίας από τις ευλύγιστες OLED που συναντάμε σήμερα στην αγορά και σε συσκευές όπως τα Galaxy S8/S8+ και iPhone X.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά