ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Google: “Το Android δεν σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές”

Google: “Το Android δεν σχεδιάστηκε για να είναι ασφαλές”

android-malware-pcm

Σήμερα πρέπει άνετα να ήταν η μέρα της ειλικρίνειας ή κάτι παρόμοιο. Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε αναφέρει πως πρώην director της Apple ανέφερε σήμερα πως το πρώτο iPhone ήταν απλά μια καλή συσκευή με τεχνολογίες που υπήρχαν ήδη στην αγορά και λάθος μάρκετινγκ.

Την σειρά πήρε ο επικεφαλής του Android της Google, Sundar Pichai o οποίος όπως αναφέρει το FrAndroid  όταν ρωτήθηκε για τα φαινόμενα malware στο Android κατά την διάρκεια του Mobile World Congress έδωσε μια απάντηση που άφησε πολλούς άφωνους ως προς την ευθύτητα και την ειλικρίνεια της.

“Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως το Android έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλές, ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη ελευθερία. Όταν ο κόσμος μιλάει για την υπάρξει 90% malware στο Android πρέπει να αντιληφθούμε πως το εν λόγω λογισμικό είναι το πιο δημοφιλές στον κόσμο. Αν είχα μια εταιρεία που θα κατασκεύαζε malware θα έκανα επιθέσεις στο Android!”

Μια αν μην τι άλλο απάντηση που δεν περιμέναμε από επίσημα χείλη της Google. Σχετικά με το επιχείρημα για το μερίδιο αγοράς που είναι κίνητρο για τις επιθέσεις να αναφέρουμε πως και το iOS δεν έχει μικρό μιας και αυτό ανέρχεται φέτος στο 17.6%. Πάρα αυτά η Apple με την τελείως διαφορετική φιλοσοφία της που πολλές φορές την κατηγορούμε έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει ένα από τα πιο ασφαλές λογισμικά στον κόσμο – όταν οι προγραμματιστές της δεν ξεχνάνε να κλείσουν παρενθέσεις στο κώδικα του.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.