ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Η Google έριξε λευκή πετσέτα απέναντι στο Apple Watch;

Η Google έριξε λευκή πετσέτα απέναντι στο Apple Watch;

apps-1486781600-MYzW-column-width-inline

To Apple Watch μπορεί να χάσει έναν από τους μεγαλυτέρους ανταγωνιστές του. Το μέλλον της Android Wear πλατφόρμας δείχνει ιδιαίτερα ζοφερό αν αναλογιστεί κανένας πως σήμερα η Google αφαίρεσε κάθε ίχνος από wearable συσκευές στο online κατάστημα της.

Η εστίαση της Google σε αυτή την κατηγορία φαίνεται να χάνεται μιας και έγινε ξεκάθαρο πως μόνο η Apple μπορεί αυτή την στιγμή να πουλάει smartwatches σε μεγάλους αριθμούς.

Στο event της Google χθες η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά από νέες συσκευές αλλά δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά σε κάποια νέα wearable συσκευή ή σε κάτι νεότερο για την πλατφόρμα του Android Wear.

Τώρα στο Google Store δεν υπάρχει καν η επιλογή του να αγοράσει κάποιος ένα smartwatch. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως η Google δηλώνει πως το νέο Pixel 2 μπορεί να ζευγοποιηθεί ασύρματα με τα Pixel Buds, Daydream View headset, Pixelbook, Live Case αλλά όχι ένα Wear watch.

Να τονίσουμε πως η εταιρεία δεν έχει επίσημα ανακοινώσει πως σταματάει με την πλατφόρμα του Android Wear αλλά όλα τα σημάδια αυτή την στιγμή δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Αν μη τι άλλο η εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι πως η εν λόγω πλατφόρμα δεν αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας σε καμιά περίπτωση.

Το Anrdoid Wear έκανε την επίσημη εμφάνιση του τον Μάρτιο του 2014 και πολλοί κατασκευαστές όπως οι Motorola, Samsung, LG, και Asus το υιοθέτησαν άμεσα. Το 2016, η Google ανακοίνωσε το Wear 2.0, με νέα διεπαφή και αλλαγές.

Οι πωλήσεις όμως συσκευών με αυτή την πλατφόρμα τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές. Πρόσφατη ανάλυση έδειξε πως το Android Wear καταλαμβάνει το 18% της αγοράς smartwatch, το Tizen της Samsung το 19% την ίδια στιγμή που η Apple με το Apple Watch έχει το εντυπωσιακό 57% της αγοράς αυτής παγκοσμίως.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.