ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Grandmaster σε μεγάλο τουρνουά σκακιού πιάστηκε να κλέβει μέσω του iPod Touch του

Grandmaster σε μεγάλο τουρνουά σκακιού πιάστηκε να κλέβει μέσω του iPod Touch του

Gaioz-Nigalidze

Στο Dubai πραγματοποιείται αυτή την την περίοδο το Open Chess Tournament 2015, και ο σκακιστής – Grandmaster Gaioz Nigalidze πιάστηκε να κλέβει στον διαγωνισμό χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο iPod Touch του με άμεση συνέπεια τον αποκλεισμό του από την διοργάνωση.

O Gaioz Nigalidze, έχει κερδίσει επί δυο συναπτά έτη τα πρωταθλήματα στην χώρα του – 2013 και 2014 ενώ στην παγκόσμια κατάταξη σκακιστών ανέβηκε γεωμετρικά από το 2007 και έπειτα. Το 2007 είναι και η χρονιά που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone – τυχαίο; μπορεί…

Φέτος λοιπόν στο ετήσιο Dubai Open Chess Τουρνουά ο Nigalidze πιάστηκε στα πράσα όταν ο αντίπαλος του παρατήρησε μια περίεργη συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα ο Nigalidze σε κάθε σχεδόν κίνηση επισκεπτόταν την τουαλέτα χρησιμοποιώντας πάντα μια από τις 3 διαθέσιμες που υπήρχαν στον χώρο.

chess-iPod

Μετά την τρίτη φορά ο αντίπαλος του ειδοποίησε τους διαιτητές και άμεσα κάναν έρευνα στην τουαλέτα όπου και έκπληκτοι ανακάλυψαν ένα iPod Touch κρυμμένο πίσω από την λεκάνη και τυλιγμένο σε χαρτί υγείας. Το iPod Touch έτρεχε μια εφαρμογή σκακιού που και έδινε στον χρήστη της μια σειρά από κινήσεις με βάση ουσιαστικά το τι γινόταν σε πραγματικό χρόνο στον αγώνα του Nigalidze.

Αρχικά ο Nigalidze αρνήθηκε πως η συσκευή ήταν δίκη του και πως είχε γνώση για το τι γινόταν αλλά το επιχείρημα του αυτό καταρρίφθηκε άμεσα όταν διαπιστώθηκε πως στο iPod Touch είχαν γίνει log in τα στοιχεία του στα social media.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.