ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H απάντηση του manager του Drake για τον αποκλεισμό του καλλιτέχνη από το Tidal

H απάντηση του manager του Drake για τον αποκλεισμό του καλλιτέχνη από το Tidal

Ο δημοφιλής μουσικός καλλιτέχνης, Drake, ο οποίος υπέγραψε ένα ξεχωριστό συμβόλαιο με την Apple για την υπηρεσία Apple Music νωρίτερα μέσα στο 2015, έκανε πρόσφατα μία συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό, η οποία όμως αποκλείστηκε από την υπηρεσία Tidal την Παρασκευή το βράδυ. Οι υπεύθηνοι της υπηρεσίας Tidal αναφέρουν από την πλευρά τους, πως ο αποκλεισμός προέρχεται μετά από πιέσεις που δέχτηκαν από την ίδια την Apple, ενώ ο ίδιος ο Manager του Tidal, αναφέρει πως ο αποκλεισμός της συναυλίας του Drake έγινε και έπειτα από δική του απόφαση.

Ο Drake τραγούδησε ορισμένα τραγούδια στο Lil Wayne’s Lil WeezyAna Fest στην Νέα Ορλεάνη την Παρασκευή το βράδυ, προς υποστήριξη του Tha Carter Fund, ενός οργανισμού που βοηθάει τα μικρά παιδιά τα οποία έχουν πληγεί από τον τυφώνα Κατρινα πριν από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το Page Six αναφέρονται τα εξής:

Lawyers were called in because the event was being streamed live via Tidal — and Drake has an exclusive deal with Apple Music said to be worth up to $19 million. Sources say the tech giant threatened to sue for $20 million if Drake appeared, or if his music was streamed live, on Tidal.

apple-tidal-fued

 

Τελικά, η εμφάνιση του Drake στην συναυλία, πράγματι αποκλείστηκε από την υπηρεσία Tidal. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εμφάνισε το εξής μήνυμα κατόπιν του αποκλεισμού το οποίο αναφέρει το εξής:

Apple is interfering with artistry and will not allow this artist to stream. Sorry for Big Brother’s inconvenience.

Ωστόσο, ο manager του Drake μίλησε στο BuzzFeed, όπου και ανέφερε πως ο αποκλεισμός του πελάτη του από την υπηρεσία Tidal δεν έχει να κάνει καμία σχέση με την συμβολή της Apple.

The decision to not have Drake participate in the Tidal steam has nothing to do with Apple or Drake’s deal,” Drake’s manager Future the Prince told BuzzFeed News. Point blank, 100%. I made a business decision. Apple doesn’t have the power to stop us from being part of a live stream. The only people that have the power to do that are Cash Money and Universal, and they’re our partners

Τέλος, μετά από αυτή την αναστάτωση, από την μεριά τους στο Tidal αναφέρουν πως ήταν μία κίνηση την οποία και έκαναν χαριστικά για να φέρουν περισσότερους ακροατές. Ωστόσο, μετά από τα όσα συνέβησαν με τις δύο ανταγωνιστικές υπηρεσίες μουσικής, φαίνεται πως οι σχέσεις είναι πλέον αρκετά τεταμένες πλέον και δύσκολα θα τα ξαναβρούν μεταξύ η Apple με την Tidal.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.