ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H αποκάλυψη του iScheme: Επιτήδειοι μέσα σε Apple Stores εκμεταλλεύονται άστεγους [Video]

H αποκάλυψη του iScheme: Επιτήδειοι μέσα σε Apple Stores εκμεταλλεύονται άστεγους [Video]

Screen Shot 2014-04-27 at 6.59.11 PM

Ένα τοπικό ειδησεογραφικό γραφείο του Denver αποκάλυψε χθες μια μεγάλη απάτη που πραγματοποιείται μέσα σε Apple Store του Colorado και που εύστοχα ονόμασε iScheme. Επιτήδειοι σε συνεργασία με κάποιους υπαλλήλους Apple Store φέρετε να εκμεταλλεύονται άπορους και άστεγους ανθρώπους για να υπογραφούν συμβόλαια για την αγορά ενός iPhone.

H απάτη έχει ως εξής – Ο επιτήδειος πλησιάζει τον άπορο και του λέει πως μπορεί άμεσα να αποκτήσει $200 με $300 δολάρια. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να υπογράψει ένα συμβόλαιο για ένα unlocked iPhone μέσα στο Apple Store. Όταν αυτό γίνει ο άστεγος φεύγει με το χρηματικό ποσό ενώ ο επιτήδειος κρατάει την συσκευή που μετέπειτα την μεταπουλάει στην κανονική τιμή της και ως ξεκλείδωτη συσκευή στο Internet. Όσο για το άπορο, αυτός μένει με ένα συμβόλαιο που του καταστρέφει ακόμη περισσότερο το οικονομικό του προφίλ. Φυσικά κατά την συναλλαγή ο επιτήδειος του λέει πως μέσα σε τρεις μέρες μπορεί πολύ εύκολα να ακυρώσει το συμβόλαιο του κάτι βέβαια το οποίο δεν ισχύει.

Το εξοργιστικό είναι πως όπως αναφέραμε και πιο πάνω υπάλληλοι της Apple φαίνεται να συνδράμουν στην συγκεκριμένη απάτη.

Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ παρακάτω:

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.