ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / H Αpple ανακοίνωσε τον 27-ιντσών iMac Retina με οθόνη ανάλυσης 5K

H Αpple ανακοίνωσε τον 27-ιντσών iMac Retina με οθόνη ανάλυσης 5K

iMac-Retina-5k-display

3ο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση ενός Mac η Apple σήμερα ανακοίνωσε τον 27 ιντσών iMac με μια οθόνη Retina. Η νέα αυτή οθόνη έχει ανάλυση 5120×2880 με το εντυπωσιακό αριθμό των 14.7 εκατομμύριων pixels, με την τιμή του να ξεκινάει από τα $2,499.

Για να καταλάβετε την ανάλυση της οθόνης να πούμε πως αυτή έχει 7 φορές περισσότερα pixels από μια στάνταρ 1080p Full HD. Αυτό σημαίνει πως έχει 4 φορές τα pixels του προκατόχου του και 67% περισσότερα pixels από μια οθόνη 4K. Στην ουσία επιτρέπει πλήρη επεξεργασία 4K βίντεο έχοντας μάλιστα και άνεση.

iMac-retina-display

Με μια τέτοια ανάλυση κάποιος θα περίμενε πως η ανάγκη για ισχύ θα μεγάλωνε στο εν λόγω μηχάνημα αλλά πάρα αυτά η Apple τόνισε πως η νέα αυτή οθόνη είναι κατά 30% οικονομικότερη ενεργειακά από οποιοδήποτε μοντέλο iMac.

Φυσικά το iMac δεν έχει μόνο την οθόνη του να δείξει αλλά και σημαντικά στοιχεία στο hardware του που είναι τα εξής:

  • 3.5GHz Intel i5 (φτάνει με αναβάθμιση μέχρι και τα 4GHz i7)
  • AMD Radeon R9 M290X γραφικά
  • Thunderbolt 2
  • 1TB fusion drive (μέχρι 3TB)
  • 8GB RAM (μέχρι 32GB)

iMac-line-up

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.