ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / H Αpple ανοίγει τον δρόμο για τα πρώτα Lightning headphones

H Αpple ανοίγει τον δρόμο για τα πρώτα Lightning headphones

Beats-Pro

Σύμφωνα με αναφορά του 9to5Mac, η Apple σιωπηλά πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά στο MFi πρόγραμμα της για τους κατασκευαστές αξεσουάρ. Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν και να λανσάρουν ακουστικά τα οποία συνδέονται στις συσκευές μέσω του Lighting καλωδίου αντί για το κλασικό καλώδιο των 3.5mm.

Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει την δημιουργία μιας νέας γενιάς ακουστικών ικανών να υποστηρίξουν lossless stereo 48 kHz ψηφιακό ήχο και να έχουν πρόσβαση στο χειριστήριο των ακουστικών. Η Apple πρόκειται να υποστηρίξει κάτι τέτοιο στις iOS συσκευές της στο πολύ άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τον 9to5Mac’s Jordan Kahn:

“Τα Lighting ακουστικά θα έχουν την δυνατότητα να δέχονται lossless stereo 48 kHz digital audio output από τις Apple συσκευές ενώ παράλληλα θα μπορούν να στέλνουν mono 48 kHz digital audio input. Το συγκεκριμένο input σημαίνει πως τα ακουστικά θα υποστηρίζουν παράλληλα και ένα μικρόφωνο για την είσοδο του ήχου κάτι που θα δούμε σε επόμενο updates της Apple. Οι κατασκευαστές θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τα κουμπιά των ακουστικών Volume Up/Down/etc, καθώς και άλλων κουμπιών για να λανσάρουν συγκεκριμένες εφαρμογές”

Τέλος ο Kahn αναφέρει πως αυτές οι νέες προδιαγραφές της Apple έρχονται σε δύο εκδόσεις:Standard και Advanced. Standard Lightning headphones θα έχουν λίγα χαρακτηριστικά ενώ τα Advanced headphone θα είναι πιο σύνθετα με προσθήκες active noise cancellation και άλλων.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.