ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Αpple δελεάζει προγραμματιστές παιχνιδιών για αποκλειστικότητες στο App Store

H Αpple δελεάζει προγραμματιστές παιχνιδιών για αποκλειστικότητες στο App Store

screen-shot-2014-02-20-at-8-51-26-am

H Wall Street Journal έκανε σήμερα διαθέσιμη μια έκθεση αναφέροντας πως τόσο η Google όσο και η Apple προσπαθούν με κάθε τρόπο να δελεάσουν προγραμματιστές παιχνιδιών προκειμένου να αποκομίσουν αποκλειστικές συμφωνίες για επερχόμενους τίτλους. Φήμες για την συγκεκριμένη πολιτική είχαν ξεκινήσει πέρυσι με την αποκλειστικότητα της EA με την Apple για το Plants vs Zombies 2.

Η έκθεση αναφέρει πως οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν να κάνουν με κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Στις εταιρείες και προγραμματιστές παιχνιδιών προσφέρονται προνομιούχες θέσεις εμφάνισης του τίτλου όπως για παράδειγμα στην κατηγόρια Featured του App Store αλλά και αλλού.

Η συμφωνία για το Plants vs Zombies της  EA έδωσε στην Apple 2 μήνες αποκλειστικότητας του τίτλου στην iOS πλατφόρμα.

Παρόμοια συμφωνία έγινε και κατά το λανσάρισμα του Cut the Rope 2 με την αποκλειστικότητα του τίτλου να φτάνει στους 3 μήνες. Σε αντίθεση η Gameloft απέρριψε οποιαδήποτε συμφωνία με την Apple και επέμεινε να λανσάρονται οι τίτλοι της ταυτόχρονα τόσο στο iOS όσο και στο Android.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.