ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Αpple ενώνει δυνάμεις με Google, HTC και άλλους κατασκευαστές στην αντιμετώπιση κλοπής συσκευών

H Αpple ενώνει δυνάμεις με Google, HTC και άλλους κατασκευαστές στην αντιμετώπιση κλοπής συσκευών

o-IPHONE-THEFT-ACTIVATION-LOCK-facebook

H Αpple σήμερα και επισήμως εντάχθηκε στο “Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment” μαζί με εταιρείες όπως η HTC, Motorola, Samsung, και άλλες σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την επιδημία που μαστίζει πολλές πόλεις ανά τον κόσμο και δεν είναι άλλη από την κλοπή smartphones και tablets από επιτήδειους.

Με βάση αυτή την συμφωνία οι κατασκευαστές θα σχεδιάσουν μια στρατηγική που θα αποβλέπει στην προσθήκη περισσότερων μέτρων ασφαλείας για τις συσκευές τους που θα λανσαριστούν από τον Ιούλιο του 2015 και μετά δημιουργώντας παράλληλα ένα στάνταρ για την βιομηχανία.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την συμφωνία οι κατασκευαστές θα πρέπει να προσφέρουν τα εξής:

  • Πλήρη διαγραφή δεδομένων μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης στην εκάστοτε συσκευή τους.
  • Δυνατότητα απενεργοποίησης της συσκευής όταν αυτή βρεθεί στα χέρια μη εξουσιοδοτημένου χρήστη
  • Μη δυνατότητα ενεργοποίησης της συσκευής από χρήστη του οποίου τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν πως είναι ο κάτοχος της
  • Δυνατότητα επαναφοράς της συσκευής και των δεδομένων της όταν αυτή επιστρέψει στο κάτοχο της

Αν και πολλά από τα παραπάνω η Apple ήδη τα έχει ενεργοποιήσει στις συσκευές της, η δημιουργία ενός στάνταρ στην βιομηχανία που θα αναγκάζει υπό έναν όρο όλους τους κατασκευαστές να υλοποιούν τα παραπάνω θα κάνει τους επίδοξους ληστές να χάσουν το ενδιαφέρον τους μιας και η συσκευή θα γίνεται πρακτικά άχρηστη στα χέρια τους ενώ τα δεδομένα των χρηστών θα διαφυλάσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.