ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Αpple εξηγεί πως το iPhone δημιουργήθηκε για καθημερινούς ανθρώπους

H Αpple εξηγεί πως το iPhone δημιουργήθηκε για καθημερινούς ανθρώπους

original-iphone-slide-to-unlock

Η δικαστική διαμάχη της Apple με την Samsung συνεχίζεται και όπως κάθε φορά από τις διάφορες καταθέσεις των μαρτύρων καθώς και από έμπιστα έγγραφα που βλέπουν για πρώτη φορά την δημοσιότητα μαθαίνουν πολλά για τις δύο εταιρείες.

Στο βήμα χθες ανέβηκε ο Greg Christie της Apple που είναι επικεφαλής της ομάδας διεπαφής, UI, των συσκευών της εταιρείας και ποιο συγκεκριμένα ο εγκέφαλος πίσω από την δημιουργία του “Slide to Unlock” μιας πατέντας που η Apple κατηγορεί την Samsung πως την αντέγραψε.

Για τον Christie είχαμε ξαναγράψει μιας και πρόσφατα έδωσε και συνέντευξη στην Wall Street Journal περιγράφοντας τις εμπειρίες του κατά την δημιουργία του πρώτου iPhone.

Στο βήμα λοιπόν ο Christie και ενώπιον του δικαστή ανέφερε πως εξ αρχής η ομάδα του ήθελε μια δυνατότητα κλειδώματος της συσκευής. Ύστερα από πολλές απόπειρες πάντα κάτω από το βλέμμα του Steve Jobs το “Slide to Unlock” γεννήθηκε το οποίο παρουσιάστηκε στο πρώτο iPhone.

Eπίσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πως θέλουμε να πουλήσουμε προϊόντα σε ανθρώπους που δεν κάνουν ότι εμείς για δουλειά. Όταν η Apple σχεδιάζει προϊόντα το έχει αυτό ως γνώμονα, είναι προϊόντα που πρέπει να ανταποκρίνονται σε καθημερινούς ανθρώπους, σε ανθρώπους που έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το μάθουν πως δουλεύει ίσως ένας υπολογιστής. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να απογοητεύσουμε και τους πιο έμπειρους χρήστες. Είναι πραγματικά μια πολύ λεπτή γραμμή στην διαδικασία δημιουργίας κάτι νέου στο οποίο η Apple δίνει μεγάλη βαρύτητα.”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.