ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Αpple θέλει να φέρει στα wearables ιατρικούς βιοαισθητήρες και αναγνώριση retina

H Αpple θέλει να φέρει στα wearables ιατρικούς βιοαισθητήρες και αναγνώριση retina

Google-Smart-Contact-Lens-closeup-001

Μια αναφορά σήμερα το πρωί από αξιόπιστη πηγή. 9to5Mac, αναφέρει πως η Apple στο επερχόμενο wearable project της αναζητεί την εισαγωγή ιατρικής τεχνολογίας αισθητήρων με την βοήθεια βιοαισθητήρων για την επίβλεψη της χημείας του αίματος. Αυτό τονίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός της πρόσληψης 2 biosensor ειδικών πριν λίγο καιρό.

Και οι δύο που τοποθετήθηκαν στην ομάδα του iWatch φέρνουν γνώσεις στην ανάλυση του αίματος και στα επίπεδα γλυκόζης μιας και γνωρίζουν τεχνολογίες που μπορούν να το καταφέρουν αυτό χωρίς την χρήση κάποιας βελόνας αλλά με την χρήση ενός patch που φυσικά είναι πολύ βολικό και χωρίς πόνο για τον χρήστη.

iwatchS-on-wrist-640x480

Οι Nancy Dougherty και Ravi Narasimhan έχουν πτυχία από το Standford και είναι ειδική του χώρου με αρκετά μεγάλη πείρα στην περιοχή των βιοαισθητήρων.

Όσο και περίεργο αν φαίνεται αυτό η Apple θέλει να εστιάσει σε αυτή την περιοχή λίγο πριν την κυκλοφορία του iWatch της ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως και η Google θέλει να καινοτομήσει στην περιοχή των έξυπνων φακών επαφής που θα έχουν την δυνατότητα να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης ενός χρήστη από τα δάκρυα του.

Επίσης κατασκευαστές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple αναφέρουν πως η εταιρεία κάνει έρευνες αυτή την περίοδο στην αναγνώριση της retinas του ματιού των χρηστών. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και η Samsung για το επερχόμενο Galaxy S5 της.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.