ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Αpple και η Google σε συμφωνία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

H Αpple και η Google σε συμφωνία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Screen Shot 2014-05-17 at 2.08.48 PM

Μετά από χρόνια μαχών στα δικαστήρια και μηνύσεις εκατέρωθεν σε πολλά σημεία του πλανήτη φαίνεται πως Apple και Google τελικά τα βρήκαν και σήμερα ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν από κοινού όλες τις μηνύσεις και πιο συγκεκριμένα αυτή της Apple απέναντι στην πρώην Motorola Mobility μονάδα της Google ενώ τόνισαν πως στο εξής θα δουλέψουν μαζί για να εξομαλύνουν το θέμα των πατεντών.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η συμφωνία δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως οι δύο εταιρείες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν η μια τα διπλώματα της άλλης και πως η βάση της συμφωνίας είναι η Motorola και όχι η Samsung σε καμιά περίπτωση.

Πάρα αυτά το σημερινό αποτέλεσμα κρίνεται σημαντικό μιας και για όσο διαρκέσει θα βάλει τέλος σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ Google και Apple που είχε δραματικά αποτελέσματα και για τις δύο εταιρείες, με απαγόρευση πώλησης συσκευών, περιορισμούς στην Ευρώπη και πολλές ακόμη κυρώσεις.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.