ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Αpple κερδίζει την Samsung στην Κίνα ως ισχυρότερο mobile brand

H Αpple κερδίζει την Samsung στην Κίνα ως ισχυρότερο mobile brand

apple-china-thumbs-up

Είναι ένας υπέροχος χρόνος για την Apple στην Κίνα, πόσο μάλιστα όταν το κορυφαίο China Brand Research Center ανακοίνωσε τις ισχυρότερες μάρκες κινητών στην χώρα ανακηρύσσοντας την Apple πρώτη στην χώρα αφήνοντας πίσω την Samsung.

Αν και ο Κορεατικός κολοσσός πήρε πρωτιές στις τηλεοράσεις και στις οθόνες η Apple κατάφερε να κερδίσει την πιο δυνατή κατηγορία των mobile συσκευών, μια κατηγορία που τα προηγούμενα δύο χρόνια κυριαρχούσε και εκεί η Samsung.

Σύμφωνα με την έκθεση η Apple πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια iPhones μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου με τα νέα iPhone 6 και 6 Plus να είναι τα πιο επιτυχημένα smartphones της χώρας. Οι προβλέψεις μιλάνε πως οι πωλήσεις τους θα φτάσουν τα 70 εκατομμύρια για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο κάτι το οποίο θα σημαίνει μια αύξηση κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αγορά της Κίνας ήταν ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Tim Cook με τον ίδιο να αφιερώνει πολύ από τον χρόνο του για να εδραιωθεί η Apple σε αυτή την αγορά. Μάλιστα μέχρι το 2016 θα ανοίξουν στην χώρα 25 νέα Apple Stores και συνολικά θα φτάσουν στα 40.

Όλα αυτά την στιγμή που η Apple δεν είναι και η πιο αγαπητή μάρκα τουλάχιστον στην κυβέρνηση της χώρας η οποία έχει κατηγορήσει την Apple για πολλά όπως ότι το Find My iPhone χρησιμοποιείται για να κατασκοπεύει τους πολίτες αλλά και άλλα.

Φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν και αυτές οι κατηγορίες και αψιμαχίες κατά καιρούς.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.