ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / H Αpple σταματάει την ανάπτυξη του Aperture εξαιτίας της νέας εφαρμογής Photos του OS X Yosemite

H Αpple σταματάει την ανάπτυξη του Aperture εξαιτίας της νέας εφαρμογής Photos του OS X Yosemite

Screen-Shot-2014-06-27-at-1.33.55-PM

Η Apple επιβεβαίωσε πως δεν θα υποστηρίζει και αναπτύσσει πλέον το επαγγελματικό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων της με το όνομα Aperture όταν γίνει διαθέσιμο το OS X Yosemite σε λίγους μήνες. Η εταιρεία θα εστιάσει στην νέα εφαρμογή με το όνομα Photos που παρουσιάστηκε στο WWDC συνέδριο και η οποία θα αντικαταστήσει τόσο το iPhoto όσο και Aperture.

Η νέα εφαρμογή Photos έχει ενσωματωμένα πολλά από τα χαρακτηριστικά του Aperture συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων στις φωτογραφίες, καθώς και επεξεργασία φωτεινότητας κτλ.

Ένας αντιπρόσωπος της Apple λοιπόν επιβεβαίωσε χθες στο TechCrunch ότι η Apple θα βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν αυτή την μετάβαση καθώς οι Aperture βιβλιοθήκες φωτογραφιών θα μπορούν άνετα να μεταφερθούν στην εφαρμογή Photos του OS X η οποία κάνει χρήση και της νέας iCloud Photo βιβλιοθήκης.

“Με την εισαγωγή την νέας εφαρμογής Photos και του iCloud Photo Library, οι χρήστες θα μπορούν με ασφάλεια να αποθηκεύουν όλες τις φωτογραφίες τους στο iCloud και να έχουν πρόσβαση σε αυτές από οπουδήποτε, δεν θα υπάρξει πλέον νέα ανάπτυξη του Aperture προγράμματος μας. Όταν η εφαρμογή Photos κάνει την εμφάνιση της με το OS X τον επόμενο χρόνο οι χρήστες πολύ εύκολα θα μπορούν να μεταφέρουν όλες τις Aperture βιβλιοθήκες τους στην νέα αυτή εφαρμογή”

Aperture-Final-Cut-Pro-X-Logic-Pro

Η Apple θα συνεχίσει να δίνει software αναβαθμίσεις του Aperture για να είναι σίγουρη για την συμβατότητα του με το OS X Yosemite αλλά δεν πρόκειται να βελτιώσει η να εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή. Από την άλλη η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει εφαρμογές όπως τα Final Cut Pro και Logic Pro.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.