ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Αpple τελικά εξαγόρασε την Beats προς $3 δις. Οι πρώτες δηλώσεις

H Αpple τελικά εξαγόρασε την Beats προς $3 δις. Οι πρώτες δηλώσεις

BeatsApple

Μετά από βδομάδες έντονης φημολογίας η Apple πριν από λίγο επιβεβαίωσε πως τελικά ήρθε σε συμφωνία με την Beats Electronics και Beats Music και έτσι η εξαγορά ολοκληρώθηκε προς $3 δις επιβεβαιώνοντας τις φήμες της σημερινές που σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Οι δύο Beats συνιδρυτές Jimmy Iovine και Dr. Dre θα ενταχθούν στο δυναμικό της Apple. Να υπενθυμίσουμε πως η Beats είναι καλύτερα γνωστή στον παγκόσμιο χάρτη για την σειρά των ακουστικών της, ηχείων και λογισμικό ήχου ενώ τον Ιανουάριο λανσάρισαν και μια νέα μουσική streaming υπηρεσία με την ονομασία Beats Music σε αποκλειστική συνεργασία με την AT&T.

Η σημερινή εξαγορά είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Apple και θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα αγγίξει τα $2.6 δις ενώ η δεύτερη τα $400 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη κίνηση της Apple έρχεται μια στιγμή που το iTunes Music πραγματικά υποφέρει και δέχεται απίστευτο ανταγωνισμό από την μουσική streaming υπηρεσία Spotify. H Αpple θα έχει πλέον την δική της streaming απάντηση μέσω του Beats Music.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα είναι οι ρόλοι του Iovine και Dre στην Apple αν και οι πρώτες υποθέσεις κάνουν λόγο πως θα ανακατευθούν άμεσα σε μελόντικα project και υπηρεσίες της Apple.

“Θα προσφέρουν ιδέες που δεν τις φαντάζεται κανείς ακόμη και προϊόντα που δεν έχετε σκεφτεί πηγαίνοντας την μουσική στο επόμενο επίπεδο” τόνισε ο Tim Cook στους  The New York Times.

Επίσης ο CEO της Beats Music Ian Rogers θα δίνει αναφορές στον Eddy Cue, Senior Vice President of Internet Software and Services της Apple.

Screen-Shot-2014-05-28-at-5.26.03-PM

Apple CEO Tim Cook:

“Η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά της Apple. Για αυτό τον λόγο συνεχίζουμε να επενδύουμε και να φέρνουμε κοντά φανταστικές ομάδες έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τα πιο καινοτόμα μουσικά προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο”

Beats co-founder Jimmy Iovine:

“Πάντα ήξερα βαθιά μέσα μου ότι η Beats με ένα τρόπο ανήκε στην Apple. H ιδέα όταν δημιουργήσαμε την εταιρεία ήταν καθαρά μια έμπνευση που είχαμε από το παράδειγμα της Apple. H Αpple έχει ένα βαθύ δεσμό με τους φίλους της μουσικής, τους καλλιτέχνες και τους στιχουργούς. Η Apple είναι κάτι ξεχωριστό για την μουσική βιομηχανία”

Apple SVP of Internet Software and Services, Eddy Cue:

“Η μουσική είναι ένα κομμάτι του DNA της Apple από πάντα. Με την προσθήκη της Beats θα δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες μουσικές υπηρεσίες”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.