ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / H εφαρμογή του Mail στο OS X Yosemite | Εξήγηση

H εφαρμογή του Mail στο OS X Yosemite | Εξήγηση

yosemite_mail_federighi

Αν υπάρχει ένα αδύνατο σημείο στο OS X Mavericks αυτό είναι η εφαρμογή του Mail ή Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου αν προτιμάτε. Είναι αντικειμενικά κάτω του μέτριου ειδικά για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε λογαριασμούς Gmail. H Αpple αναγνώρισε νωρίς τα πρόβλημα και κάθε φορά προσπαθούσε να τα λύσει με μια σειρά από αναβαθμίσεις αλλά η εμπειρία των χρηστών δεν είχε καμιά σχέση με την αντίστοιχη που είχαν στο Mountain Lion.

Τα ευχάριστα νέα για όλους εμάς είναι πως η Apple δεν ξέχασε την εν λόγω εφαρμογή της στο OS X Yosemite που υπόσχεται μια ομαλή και βελτιωμένη εμπειρία από κάθε άποψη.

Μπορεί λοιπόν η Apple να μην απολογήθηκε στο πρόσφατο WWDC 2014 για όλα τα προβλήματα του Mail της δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως:

“Εστιάζουμε πάλι στα βασικά. Αξιόπιστος συγχρονισμός, γρήγορη εναλλαγή λογαριασμών και γρήγορες επισυνάψεις” – Η αν προτιμάτε μια πλάγια οδό για να μας πει η Apple πως διορθώνει ότι έκανε λάθος στο Mavericks Mail.

Αρχικά όπως και άλλες εφαρμογές της Apple στο Yosemite έτσι και η Mail έχει δεχτεί νέο σχεδιασμό και αίσθηση. Οι γραμματοσειρές είναι καθαρότερες ενώ έχουμε και διαύγεια στα Maiboxes των χρηστών. Κατά τα άλλα και με εξαίρεση κάποιες μικρές αισθητικές παρεμβάσεις η διεπαφή είναι η ίδια.

yosemite_mail_markup

Ένα από τα δυνατά σημεία του Mail της Apple ήταν η επισύναψη αρχείων με την Apple φέτος να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να μας παρουσιάζει το Markup χαρακτηριστικό. Με την χρήση αυτού μπορείτε να σημειώνετε με μια σειρά επιλογών τα συνημμένα αρχεία σας πρώτου τα στείλετε.  Υπάρχει ένας μεγεθυντικός φακός που μπορείτε να κάνει ζουμ σε κάποιο σημείο του εγγράφου ή της φωτογραφίας ενώ μπορείτε να σχεδιάσετε διάφορα σχήματα πάνω σε αυτά. Επίσης μπορείτε και να υπογράφετε πάρα πολύ εύκολο PDF αρχεία.

Κάποιος θα πει πως το Markup είναι παρόμοιο με την εφαρμογή του Skitch και δεν θα έχει άδικο. Το καλό της υπόθεσης είναι πως η Apple έχει αυτή την λειτουργία πλέον ενσωματωμένη μέσα στην ίδια την εφαρμογή του Mail δίνοντας έτσι μεγαλύτερη χρηστικότητα και ευκολία στις κινήσεις σας.

Τέλος η Apple δίνει λύση μέσω αυτής της εφαρμογής και στην επισύναψη μεγάλων αρχείων με την είσοδο ακόμη ενός χαρακτηριστικού που ακούει στο όνομα Mail Drop και που όπως και το Markup είναι ενσωματωμένο μέσα στην Mail εφαρμογή.

yosemite_mail_mail_drop

Με το Mail Drop θα μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία μέχρι και 5GB μέσω του iCloud και το μήνυμα σας θα φτάνει στο παραλήπτη άνετα και γρήγορα. Αν έχει Mac θα εμφανίζεται ως κανονικά επισυναπτόμενο αρχείο αν δε έχει PC τότε θα υπάρχει ένας σύνδεσμος για να κατεβάσει το αρχείο σας.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.