ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / H νέα απάντηση της Microsoft στο MacBook έχει ένα μεγάλο ελάττωμα

H νέα απάντηση της Microsoft στο MacBook έχει ένα μεγάλο ελάττωμα

surfacelaptop6-640x427

Το νέο Surface Laptop της Microsoft έχει έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό και μια άριστη οθόνη και έτσι εύλογα κάποιος θα το θεωρήσει έναν άξιο ανταγωνιστή του MacBook της Apple.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα στην νέα πρόταση της Microsoft.

Το Surface Laptop έρχεται με οθόνη PixelSense των 13.5 ιντσών, διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματικές εκδόσεις (platinum, burgundy, cobalt blue και graphite gold).

surfacelaptop4-640x360

Ζυγίζει 1.25 κιλά, με πάχος 14.47 χιλιοστά στο πίσω μέρος και 9.9 χιλιοστά μπροστά. Η οθόνη περιλαμβάνει 3,4 εκατομμύρια Pixels με ανάλυση 1080p.

Η τιμή του βασικού μοντέλου ξεκινάει στα $999, και έρχεται με έναν Intel Core i5 επεξεργαστή, 4GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και μια μπαταρία που μπορεί να δώσει μια αυτονομία μέχρι και 14.5 ώρες. Τα πιο ακριβά μοντέλα του έχουν έναν Core i7 επεξεργαστή περισσότερη RAM και επιλογές αποθηκευτικού χώρου.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Καταγραφή1-640x426

Αυτό που κάνει το εν λόγω Surface Laptop να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη σειρά της Microsoft είναι το Windows 10 S λειτουργικό του σύστημα. Ουσιαστικά είναι η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google.

To Windows 10 S λειτουργικό δέχεται μόνο εφαρμογές που έχουν γίνει λήψη από το Windows Store. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης δεν μπορεί να εγκαταστήσει και να τρέχει λογισμικό που έχει κάνει λήψη από το Web ή από κάποια άλλη τρίτη πηγή.

Αν οι εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες στο store της Microsoft τότε απλά δεν θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο εν λόγω laptop.

 

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.