ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / H Ρωσική κυβέρνηση εγκαταλείπει τα iPads και τα αντικαθιστά με Samsung tablets

H Ρωσική κυβέρνηση εγκαταλείπει τα iPads και τα αντικαθιστά με Samsung tablets

ipad-air-hed-2013

O υπουργός τηλεπικοινωνιών Nikolai Nikiforov ανέφερε σήμερα πως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι αντικατέστησαν τα iPads τους με Samsung tablets.

Δημοσιογράφοι του κοινοβούλιου παρατήρησαν αυτή την διαφορά σήμερα και έτσι όταν ρώτησαν η απάντηση που πήραν ήταν πως αυτή η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας. “Μερικές πληροφορίες στις συναντήσεις της κυβέρνησης είναι άκρως εμπιστευτικές και τα νέα tablet που χρησιμοποιούμε είναι πιο ασφαλή και έχουν περάσει από πολλούς ελέγχους” τόνισε ο υπουργός. Η χρονική στιγμή μάλιστα δεν μπορεί να είναι τυχαία ειδικά με τα όσα συμβαίνουν με την Ουκρανία τον τελευταίο καιρό που έχουν ως άμεσο αντίκτυπο την μεγάλη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ.

Ο Nikiforov δεν θέλησε να δώσει άλλες εξηγήσεις αν και τόνισε πως η Ρωσία αναμένει πως κυβερνητικές ομάδες της Αμερικής θα προσπαθήσουν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε το γεγονός πως η Apple καλώς ή κακός έχει συνδέσει το όνομα της με σκάνδαλα όπως το PRISM program, καθώς και ένα ακόμη της NSA με την ονομασία ‘DROPOUTJEEP, βάλτε σε αυτό το σκηνικό και το προσφατο SSL bug του ios και θα καταλάβετε καλύτερα γιατί η Ρωσική κυβέρνηση έκανε άμεσα αυτή την αλλαγή.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.