ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H σκληρότητα του Steve Jobs εμφανίζεται σε νέο email προς το ανθρώπινο δυναμικό της Apple

H σκληρότητα του Steve Jobs εμφανίζεται σε νέο email προς το ανθρώπινο δυναμικό της Apple

Apple Inc. CEO Steve Jobs points to a member of the audience during a Q&A session at the end of the iPhone OS4 special event at Apple headquarters in Cupertino

Είναι σίγουρο πως ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ εταιρειών της Silicon Valley ήταν και είναι απίστευτα δυνατός και σκληρός όπως επίσης είναι σίγουρο πως η μαγεία της Apple δεν έχει έρθει μόνο από αγαθοεργίες αλλά και από σκληρές ενέργειες μέσα στην αρένα αυτή όπου ο ισχυρότερος είναι και ο πιο κερδισμένος.

Το να έχεις το τιμόνι μιας εταιρείας όπως η Apple δεν είναι για ευαίσθητους ανθρώπους και ο Steve Jobs το ήξερε καλά αυτό. Στην Άρη την εβδομάδας σας αναφέραμε μια είδηση που ήθελε την Blackberry να μηνύει τον Senior Vice President του λογισμικού της όταν αυτός γνωστοποίησε την παραίτηση του και μετέπειτα προσλήφθηκε από την Apple.

H Blackberry όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που δείχνει να έχει μια τέτοια εμπάθεια.

Νέα email που διέρρευσαν σήμερα δείχνουν για ακόμη μια φορά την τεταμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Apple και Google πολύ πριν λανσαριστεί το πρώτο iPhone.

Όπως σας είχαμε πει η Google γλυκοκοίταζε πολλούς μηχανικούς της Apple και ειδικά αυτούς που είχαν γνώση για το Safari. Ο Steve Jobs όμως που ήταν πραγματικά άγρυπνος φρουρός όταν το ανακάλυπτε γινόταν έξαλλος.

Στο email που μπορείτε να δείτε παρακάτω ο Steve Jobs δείχνει το σκληρό και κυνικό του πρόσωπο απέναντι σε ένα υπάλληλο της Google που εξαιτίας του έχασε την δουλειά του εν μια νυκτί.

Όταν λοιπόν ο Jobs έμαθε πως ένα recruiter της Google ενεργά προσπάθησε να δελεάσει έναν υπάλληλο της εταιρεία τους έστειλε ένα “φιλικό” email στον CEO της Google Eric Schmidt.

“Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν απλά το τμήμα του recruiting σας σταματούσε άμεσα να κάνει αυτό που προσπαθεί” έγραψε ο Jobs.

Μετά από μερικές απαντήσεις ο Schmidt δεν είχε περιθώριο άλλο και αναγκάστηκε να υποστηρίξει πως αυτό ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και λάθος του υπαλλήλου του τον οποίο μάλιστα απέλυσε άμεσα.

Πως αντέδρασε ο Steve Jobs στην απάντηση αυτή;

Την έκανε προώθηση προσθέτοντας μια χαμογελαστή φατσούλα σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Apple!!

screen-shot-2014-03-28-at-11-09-32-am

 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.