ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple άμεσα μπλοκάρει εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από το WireLurker

H Apple άμεσα μπλοκάρει εφαρμογές που έχουν προσβληθεί από το WireLurker

iphone-6-plus-usb-1024x768

Η Apple κοινοποίησε μια επίσημη δήλωση της σήμερα λέγοντας πως έχει γνώση του νέο WireLurker malware που στοχεύει Macs και iOS συσκευές και πως πέρα από αυτό έχει λάβει και μέτρα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

“Έχουμε μπλοκάρει τις εφαρμογές που προσβλήθηκαν από το malware και τις εμποδίζουμε από το να ανοίξουν σε μια συσκευή”

Χθες ερευνητές ασφαλείας έδωσαν στην δημοσιότητα μια αναφορά που έκανε λόγο για την ανακάλυψη ενός νέου malware που στόχευε Macs και iOS συσκευές και μάλιστα ο στόχος του ήταν η άμεση εξάπλωση. Ονόμασαν αυτό το malware “WireLurker” εξαιτίας της δυνατότητας που είχε να μεταφέρετε από μια Mac συσκευή σε μια iOS συσκευή μέσω μιας USB σύνδεσης.

Το bug είναι αρκετά έξυπνο μιας και περιμένει στον Mac μια νέα σύνδεση USB μιας iOS συσκευής. Μόλις καταλάβει πως έχει γίνει η σύνδεση τότε έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στην συσκευή ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι jailbroken ή όχι. Αυτή η μηχανική του το κάνει πραγματικά μοναδικό στον χώρο του κακόβουλου λογισμικού.

Οι ερευνητές ασφαλείας υπολογίσαν πως 467 εφαρμογές με αυτό το malware έχουν ληφθεί 350.000 φορές τους τελευταίους 6 μήνες επηρεάζοντας χιλιάδες χρήστες.

Η καλύτερη λύση που προτείνουν οι ερευνητές είναι να μείνετε μακριά από App Store τρίτων καθώς και εγκαταστάσεις εφαρμογών τρίτων από αναξιόπιστες πηγές.

Επίσης θα πρέπει να αποφεύγετε να συνδέεται iOS συσκευές σας με άγνωστους υπολογιστές.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.