ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple εξαγόρασε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, Perceptio

H Apple εξαγόρασε την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, Perceptio

Screen Shot 2015-10-06 at 12.18.55

 

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Apple προέβη στην εξαγορά της Perceptio, μιας εταιρείας η οποία αναπτύσσει τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να τρέχουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε smartphones χωρίς την ανάγκη διαμοιρασμού δεδομένων του χρήστη στο cloud.

 

O κύριος στόχος της Perceptio, ήταν να αναπτύξει έναν τρόπο να τρέχουν συστήματα ΑΙ image-cliassification σε smartphones χωρίς να χρειάζεται να τραβούν δεδομένα από εξωτερικές πηγές δεδομένων. Η Apple πάντα ήταν υπέρμαχος της προστασίας των δεδομένων του χρήστη κι έτσι αυτή η απόκτηση της δίνει την δυνατότητα να κάνει πιο “έξυπνη¨την Siri και τα άλλα συστήματά της χωρίς να προδώσει την φιλοσοφία της.

Ως συνήθως και για αυτήν την εξαγορά η Apple δήλωσε την περίφημη ρήση της που πλέον έχουμε αποστηθίσει όλοι : “Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans”.

Την περασμένη εβδομάδα οριστικοποιήθηκε και η εξαγορά που σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, της VocalIQ, η οποία είχε αναπτύξει μια φωνητική βοηθό η οποία υποτίθεται ήταν καλύτερη από την Siri.

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.