ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple επιβεβαιώνει πως iOS, OS X και iCloud υπηρεσίες δεν επηρεαστήκαν από το Heartbleed

H Apple επιβεβαιώνει πως iOS, OS X και iCloud υπηρεσίες δεν επηρεαστήκαν από το Heartbleed

Heartbleed-logo

Αν έχετε δει τον τελευταίο καιρό το inbox σας τότε μπορεί να παρατηρήσατε πως είχατε κάποια μηνύματα από τις αγαπημένες σας εφαρμογές ή υπηρεσίες να σας ζητάνε επείγοντος να αλλάξατε τον κωδικό σας εξαιτίας του Heartbleed, ενός άσχημου bug που κάνει επίθεση σε εκατομμύρια sites παγκοσμίως. Μάλιστα εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι πως site που έχουν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες σας, όπως ηλεκτρονικές κάρτες κλπ μπορεί να έχουν προσβληθεί.

Το Heartbleed εστιάζει σε ένα μεγάλο σφάλμα του OpenSSL ενός λογισμικού που πολλά websites χρησιμοποιούν για να επιβεβαιώσουν την είσοδο των χρηστών και μεταφέρουν τα δεδομένα του. Με απλά λόγια και χωρίς να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνικούς όρους το εν λόγω bug επιτρέπει τους hackers να μπουν στους διακομιστές των site και να υποκλέψουν τα ευαίσθητα τους δεδομένα – τα δεδομένα των χρηστών.

Όπως είπαμε λοιπόν το πρόβλημα είναι site που αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα σας και εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί τι γίνεται με το Apple ID και όλα τα στοιχεία σας που βρίσκονται στο iCloud και στο App Store.

Ευχάριστα νέα λοιπόν σήμερα μιας και επίσημα εκπρόσωπος της Apple ξεκαθάρισε πως οι iOS και OS X πλατφόρμες καθώς και οι iCloud υπηρεσίες της εταιρείας είναι προστατευμένες από το εν λόγω bug.

Apple takes security very seriously. iOS and OS X never incorporated the vulnerable software and key web-based services were not affected.

Η Apple μάλιστα έχει υπό μια έννοια καθαιρέσει το OpenSSL από το OS X από τον Δεκέμβριο του 2012 μάλιστα.

1986

 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.