ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple θέλει να φέρει το Apple Pay στην Ευρώπη το 2015 ξεκινώντας από την Αγγλία

H Apple θέλει να φέρει το Apple Pay στην Ευρώπη το 2015 ξεκινώντας από την Αγγλία

Screen Shot 2014-12-29 at 15.12.57

Η Apple είναι σε συζητήσεις σε αρκετά προχωρημένο στάδιο με Αγγλικές τράπεζες έτσι ώστε να λανσαριστεί το Apple Pay το πρώτο μισό του 2015. Σύμφωνα με άρθρο της The Telegraph οι συζητήσεις έχουν σκοπέλους ως τώρα για μια πλήρη εναρμόνιση μιας και υπάρχουν διαφωνίες για την πρόσβαση που θα έχει η Apple στα δεδομένα των χρηστών.

Όπως έχουμε αναφέρει το Αpple Pay είναι η νέα υπηρεσία της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους στην mobile συσκευή τους. Εν συνεχεία μόνο με την χρήση της συσκευής και με ένα απλό σκανάρισμα της μπορούν προβούν εύκολα και άνετα αλλά πάνω από όλα με ασφάλεια σε αγορές. Η συναλλαγή γίνεται άμεσα και επιβεβαιώνετε μέσω του αισθητήρα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID της Apple.

Σχετικά με την επιφυλακτικότητα ακόμη των Αγγλικών τραπεζών διαβάζουμε:

“Είναι κατανοητό πως οι τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα άνετες με τον αριθμό των προσωπικών πληροφοριών που θέλει η Apple να συλλέξει για τους πελάτες τους. Μερικά υψηλόβαθμα στελέχη φοβούνται το Apple Pay ακόμη και κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να αποτελέσει μια εισβολή στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολο του με ότι αυτό συνεπάγεται”

Πέρα όμως από το παραπάνω, οι τράπεζες μάλλον είναι θετικές στην ιδέα μιας και στην άλλη άκρη του ατλαντικού η υπηρεσία της Apple έχει κερδίσει κοινό και τράπεζες εκεί.

Αν επέλθει τελικά συμφωνία το Apple Pay θα έρθει και επίσημα στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2015.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.