ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Apple θα εργάζεται πάνω στα δικά της chips γραφικών για το iPhone

Η Apple θα εργάζεται πάνω στα δικά της chips γραφικών για το iPhone

img_8816

Άσχημα ήταν τα νέα για τον βρετανικό κατασκευαστή chips γραφικών με την ονομασία Imagination Technologies μιας και η Apple ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί στο μέλλον την τεχνολογία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η απήχηση της είδησης ήταν τόσο μεγάλη που η Imagination Technologies σημείωσε πτώση 70% της μετοχής της.

Η Apple πλέον θα ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα δικό της chip γραφικών που θα το σχεδιάσει από μόνη της και έτσι η εξάρτηση της από την εν λόγω εταιρεία θα αρχίσει να μειώνεται σχετικά άμεσα.

Το 50% των εσόδων της Imagination Technologies προέρχονταν από την Apple που μέχρι και χθες αποτελούσε έναν στρατηγικό επενδυτή για την εταιρεία. Μάλιστα η Apple είχε κάνει κινήσεις για την εξαγορά της εταιρείας που όμως τελικά δεν οδήγησαν σε μια τέτοια ενέργεια.

Η Apple θα σταματήσει εξολοκλήρου την χρήση της τεχνολογία της Imagination Technologies μέσα στους επόμενους 14-24 μήνες κάτι που σημαίνει πως μάλλον τα iPhones του 2018 πέρα από το chip του επεξεργαστή που θα είναι σχεδιασμένος από την Apple θα έχουν και το πρώτο chip γραφικών από την εταιρεία του Cupertino.

Πολλοί εικάζουν πως η Imagination Technologies ίσως κινηθεί και νομικά απέναντι στην Apple μιας και εκ των έσω της εταιρείας έχει διαρρεύσει η είδηση πως η Apple δεν θα μπορέσει από μόνη της να δημιουργήσει ένα chip γραφικών χωρίς να παραβιάσει μια από τις πατέντες που ανήκουν στον βρετανικό κατασκευαστή.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.