ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple κοντά στο να πάρει την 1η θέση πωλήσεων στην Κίνα!

H Apple κοντά στο να πάρει την 1η θέση πωλήσεων στην Κίνα!

Apple-China-ad-640x438

 

Σύμφωνα με άρθρο των Digitimesτο οποίο βασίζεται στην έρευνα της Strategy Analytics, η Apple είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει την 1η θέση πωλήσεων στην Κίνα!

Αν και η γνωστή για τις αντιγραφές της των i-συσκευών, Xiaomi, παραμένει ακόμη στην 1η θέση χάρη κυρίως στην τακτική της να πουλά πάμφθηνες συσκευές, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η “μόδα” της έχει περάσει ενώ της Apple κορυφώνεται όσο περνάει ο καιρός. Και για σύγκριση, η Samsung βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω ακόμη κι από την Huawei.

H έρευνα βασίστηκε στα τελευταία στοιχεία του 1ου οικονομικού τριμήνου, κατά το οποίο οι πωλήσεις smart phone στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 17% φτάνοντας στα 109.8 εκατ. τεμάχια. Από αυτά το 12.8% πήρε η Xiaomi ενώ η Apple απέσπασε το 12%. Είναι τρομερό επίτευγμα ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια διαφορά τιμής που έχουν τα μοντέλα της μιας από την άλλη.

Η στρατηγική της Apple φαίνεται να αποδίδει. Η Xiaomi απο την άλλη, ενώ γνώρισε μια τρομακτικά γρήγορη άνοδο κυρίως χάρη στις πολύ χαμηλές τιμές της αλλά και στην ξεκάθαρη αντιγραφή μοντέλων της Apple, έχει αρνητική άνοδο για 2 συνεχόμενα τρίμηνα. Επιπλέον είναι πολύ αστείο να ακούει κανείς τον CEO της Xiaomi να οδύρεται λέγοντας ότι άλλες εταιρείες κλέβουν κι αντιγράφουν τις ιδέες της εταιρείας του όταν ο ίδιος έκτισε μια  αυτοκρατορία ακριβώς αντιγράφοντας την Apple.

Δεν είναι να απορεί κανείς – μετά από 13.5 εκατ iPhones που αγόρασαν οι Κινέζοι το 1ο τρίμηνο του 2015 – που ο Tim Cook είναι πεπεισμένος όπως το έχει δηλώσει ότι η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά της Apple ξεπερνώντας ακόμη και των ΗΠΑ στο σύντομο

 

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.