ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / H Apple σκέφτεται σοβαρά το λανσάρισμα iTunes εφαρμογής στο Android

H Apple σκέφτεται σοβαρά το λανσάρισμα iTunes εφαρμογής στο Android

iTunes-on-Android

H Apple σκέφτεται σοβαρά το λανσάρισμα μιας iTunes εφαρμογή για τις Android συσκευές με σκοπό να αυξήσει το κέρδος της στην μουσική ψηφιακή βιομηχανία σύμφωνα με σημερινή αναφορά του Billboard. H ίδια αναφορά κάνει λόγο και για συνομιλίες με υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα δισκογραφικών εταιρειών για το λανσάρισμα μιας on demand μουσική υπηρεσίας streaming για να συναγωνιστεί και να κοιτάξει στα ίσια το Spotify και το Beats Music.

Και οι δύο αυτές κινήσεις είναι στα πλαίσια μιας στρατηγικής για την ενίσχυση του iTunes και των λήψεων του.

Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί στους επόμενους μήνες σίγουρα θα αποτελέσει έκπληξη ειδικά αν αναλογιστούμε πως ο Steve Jobs είχε σαν αρχή πως οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να γίνουν συνδρομητές για να ακούσουν την μουσική που τους αρέσει. Επίσης ο Jobs είχε δει πολύ μικρά περιθώρια κέρδους στην ιδέα λανσαρίσματος μιας iTunes εφαρμογή στο Android τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως μια τέτοια κίνηση θα ικανοποιούσε μόνο την Google και κανέναν άλλο.

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του παρακάτω πριν μερικά χρόνια:

“Σκεφτήκαμε για το αν θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια μουσική εφαρμογή για το Android. Έχουμε τοποθετήσει το iTunes στα Windows με σκοπό να πουλήσουμε περισσότερα iPods. Δεν βλέπω όμως κανένα πλεονέκτημα στο να λανσάρουμε μια μουσική εφαρμογή για το Android πέρα από το γεγονός πως θα κάνουμε τους χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας χαρούμενους. Εγώ δεν θέλω να κάνω του χρήστες του Android χαρούμενους όμως”

Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει και η ψηφιακή μουσική βιομηχανία έχει πάρει μια νέα διάσταση με υπηρεσίες όπως το Spotify να βγάζουν τεράστια κέρδη κάθε χρόνο.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.